Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gorące, chrupiące grzanki z sosem włoskim to dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Kromki bagietki z poprzedniego dnia smarujemy pieczarkowym farszem i zapiekamy ze szczypiorkiem i żółtym serem. Jeśli bagietka jest starsza i bardziej sucha, smarujemy ją masłem, zanim nałożymy farsz i inne dodatki. Przed wstawieniem do piekarnika grzanki można posypać ulubioną kompozycją ziół. Podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką - na pożywny lunch lub wczesną, gorącą kolację. Najlepiej smakują z Sosem włoskim WINIARY.
Przygotowanie
33 min
Krok 1
3 min
Pokrój bagietkę w cienkie kromki.
Krok 2
5 min
Oczyść starannie pieczarki i umyj je na sitku pod bieżącą wodą. Pozostaw do dokładnego osączenia.
Krok 3
5 min
Zetrzyj pieczarki na tarce o grubych oczkach. Podsmaż je na maśle i dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
10 min
Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją pergaminem. Nagrzej piekarnik do 200°C. Nakładaj pieczarkowy farsz na kromki bagietki, posypuj szczypiorkiem i tartym serem. Możesz na koniec dodać szczyptę swoich ulubionych ziół do grzanek.
Krok 5
8 min
Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw bagietki na 7-8 minut do gorącego piekarnika.
Krok 6
2 min
Przygotuj duży talerz i udekoruj go liśćmi sałaty, gałązkami pietruszki itp. Wyłóż grzanki i podawaj z ketchupem.
Krok 1
z
6
Pokrój bagietkę w cienkie kromki.
Krok 2
z
6
Oczyść starannie pieczarki i umyj je na sitku pod bieżącą wodą. Pozostaw do dokładnego osączenia.
Krok 3
z
6
Zetrzyj pieczarki na tarce o grubych oczkach. Podsmaż je na maśle i dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
z
6
Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją pergaminem. Nagrzej piekarnik do 200°C. Nakładaj pieczarkowy farsz na kromki bagietki, posypuj szczypiorkiem i tartym serem. Możesz na koniec dodać szczyptę swoich ulubionych ziół do grzanek.
Krok 5
z
6
Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw bagietki na 7-8 minut do gorącego piekarnika.
Krok 6
z
6
Przygotuj duży talerz i udekoruj go liśćmi sałaty, gałązkami pietruszki itp. Wyłóż grzanki i podawaj z ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0