Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Grzanki z sosem włoskim

Grzanki z sosem włoskim

(3)
33min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
1 
Bagietka francuska
250  g
Pieczarki
100  g
Masło
2  łyżek
Szczypiorek
200  g
Ser edamski
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.83 g
Węglowodany
19.16 g
Tłuszcze
34.69 g
Wartość energetyczna
449.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gorące, chrupiące grzanki z sosem włoskim to dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Kromki bagietki z poprzedniego dnia smarujemy pieczarkowym farszem i zapiekamy ze szczypiorkiem i żółtym serem. Jeśli bagietka jest starsza i bardziej sucha, smarujemy ją masłem, zanim nałożymy farsz i inne dodatki. Przed wstawieniem do piekarnika grzanki można posypać ulubioną kompozycją ziół. Podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką - na pożywny lunch lub wczesną, gorącą kolację. Najlepiej smakują z Sosem włoskim WINIARY.

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    3 min
    Pokrój bagietkę w cienkie kromki.
  • Krok 2

    5 min
    Oczyść starannie pieczarki i umyj je na sitku pod bieżącą wodą. Pozostaw do dokładnego osączenia.
  • Krok 3

    5 min
    Zetrzyj pieczarki na tarce o grubych oczkach. Podsmaż je na maśle i dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    10 min
    Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją pergaminem. Nagrzej piekarnik do 200°C. Nakładaj pieczarkowy farsz na kromki bagietki, posypuj szczypiorkiem i tartym serem. Możesz na koniec dodać szczyptę swoich ulubionych ziół do grzanek.
  • Krok 5

    8 min
    Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw bagietki na 7-8 minut do gorącego piekarnika.
  • Krok 6

    2 min
    Przygotuj duży talerz i udekoruj go liśćmi sałaty, gałązkami pietruszki itp. Wyłóż grzanki i podawaj z ketchupem.
Grzanki z sosem włoskim

Krok 1 z 6

Pokrój bagietkę w cienkie kromki.

Grzanki z sosem włoskim

Krok 2 z 6

Oczyść starannie pieczarki i umyj je na sitku pod bieżącą wodą. Pozostaw do dokładnego osączenia.

Grzanki z sosem włoskim

Krok 3 z 6

Zetrzyj pieczarki na tarce o grubych oczkach. Podsmaż je na maśle i dopraw solą i pieprzem.

Grzanki z sosem włoskim

Krok 4 z 6

Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją pergaminem. Nagrzej piekarnik do 200°C. Nakładaj pieczarkowy farsz na kromki bagietki, posypuj szczypiorkiem i tartym serem. Możesz na koniec dodać szczyptę swoich ulubionych ziół do grzanek.

Grzanki z sosem włoskim

Krok 5 z 6

Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw bagietki na 7-8 minut do gorącego piekarnika.

Grzanki z sosem włoskim

Krok 6 z 6

Przygotuj duży talerz i udekoruj go liśćmi sałaty, gałązkami pietruszki itp. Wyłóż grzanki i podawaj z ketchupem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia włoska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    Tradycyjna zapiekanka na bagietce

    47 min Łatwy
  • Filet z indyka z pieczarkami

    Filet z indyka z pieczarkami

    3 godz 34 min Średni
  • Grzanka z sosem czosnkowym

    Grzanka z sosem czosnkowym

    28 min Łatwy
  • Kulebiak z pieczarkami i kapustą

    Kulebiak z pieczarkami i kapustą

    1 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu