Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Pieczarki
100 g
Camembert
3 łyżek
Pomidory z puszki całe
20 g
Papryczka piri piri
15 g
Czosnek z ziołami w oleju
5 
Cebulka marynowana
1 pęczek
Szczypiorek
1 łyżeczka
Sos, gotowy do podania, pieprz, TABASCO

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
205.82 kcal
Węglowodany
10.02 g
Białko
13.09 g
Tłuszcze
13.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
Krok 2
5 min
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Krok 3
5 min
Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
Krok 5
10 min
Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
Krok 6
5 min
Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
Krok 7
15 min
Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.
Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 1 z 7

Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 2 z 7

Ser kroimy na małe kawałeczki.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 3 z 7

Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 4 z 7

Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 5 z 7

Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 6 z 7

Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Krok 7 z 7

Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.

Pieczarki to grzyby, które polska kuchnia darzy niezwykłą sympatią. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Podane prosto z grilla, faszerowane serem pleśniowym, stanowią wspaniałą przystawkę, którą podbijecie serca każdego smakosza. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika