Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.09 g
Węglowodany
10.02 g
Tłuszcze
13.07 g
Wartość energetyczna
205.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
Krok 2
5 min
Ser kroimy na małe kawałeczki.
Krok 3
5 min
Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
Krok 5
10 min
Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
Krok 6
5 min
Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
Krok 7
15 min
Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.
Pieczarki to grzyby, które polska kuchnia darzy niezwykłą sympatią. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Podane prosto z grilla, faszerowane serem pleśniowym, stanowią wspaniałą przystawkę, którą podbijecie serca każdego smakosza. Mniam!
Komentarze 0