Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem
Dodaj do CookBook

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

(5)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Polyna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
10 
Pieczarki
300  g
Mięso mielone
100  g
Ser żółty
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
3  łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
trochę
Przyprawy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.6 g
Wartość energetyczna
142.8 kcal
Tłuszcze
9.7 g
Białko
9.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem to doskonała przystawka na każdą okazję. Można ją serwować także jako element dania głównego, świetnie komponuje się między innymi z ryżem czy kaszą.

Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem? Przepis jest bardzo prosty, potrzebne będzie tylko kilka składników: pieczarki (10 dużych sztuk), mięso mielone (300 gramów dowolnego gatunku), ser żółty (około 100 gramów), cebula, ząbek czosnku, jedno jajko, 3 łyżki bułki tartej i trochę przypraw do smaku.

By przygotować pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem , umyj pieczarki i usuń z nich ogonki. Posiekaj ogonki i przesmaż je na patelni wraz z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Odłóż do ostygnięcia.

Mięso mielone zmieszaj z bułką tartą, startym żółtym serem, surowym jajkiem i przyprawami. Dodaj wcześniej podsmażoną część farszu. Wymieszaj, by uzyskać jednolitą masę, a następnie przełóż ją do kapeluszy pieczarek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem najlepiej podawać na ciepło, ale będą smakowały dobrze także po ostygnięciu.

Ten prosty przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem to gwarancja kulinarnego sukcesu. Jeśli wolisz, możesz przygotować wersję wegetariańską, nie dodając do farszu mięsa mielonego lub zastępując je np. granulatem sojowym.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    5 min
    Pieczarki myjemy i wydrazamy srodek a ogonki siekamy na drobna kostke
  • Krok 2

    5 min
    Cebule i czosnek siekamy w kostke i dodajemy do pieczarek.
  • Krok 3

    10 min
    Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.
  • Krok 4

    10 min
    Mieso mielone mieszamy z bulka tarta (ok 3. lyzek) , startym zoltym serem , jajkiem i przyprawami. Wygniatamy wszystko na jednolita mase.
  • Krok 5

    5 min
    Do miesnej masy dodajemy podsmazone pieczarki z cebulka i czosnkiem
  • Krok 6

    5 min
    Po otrzymaniu wszystkiego na jednolita mase nakladamy mieszanke do kapeluszy.
  • Krok 7

    60 min
    Calosc pieczemy w 160'C przez godzine
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 1 z 7

Pieczarki myjemy i wydrazamy srodek a ogonki siekamy na drobna kostke

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 2 z 7

Cebule i czosnek siekamy w kostke i dodajemy do pieczarek.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 3 z 7

Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 4 z 7

Mieso mielone mieszamy z bulka tarta (ok 3. lyzek) , startym zoltym serem , jajkiem i przyprawami. Wygniatamy wszystko na jednolita mase.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 5 z 7

Do miesnej masy dodajemy podsmazone pieczarki z cebulka i czosnkiem

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 6 z 7

Po otrzymaniu wszystkiego na jednolita mase nakladamy mieszanke do kapeluszy.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

Krok 7 z 7

Calosc pieczemy w 160'C przez godzine

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
44
00
00
00
00

Opinie

5

Janusz

Super przepis, polecam
Anonim (niezweryfikowany) 01/23/2024-08:39 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/24/2024-12:20 CET
Miło nam czytać takie opinie. Dziękujemy za komplement! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki w śmietanie

    Pieczarki w śmietanie

    17 min Łatwy
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy
  • Pieczarki nadziewane

    Pieczarki nadziewane

    35 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu