Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Grillowane carpaccio z cukinii

Grillowane carpaccio z cukinii

(0)
14min
Łatwy
Autorem przepisu jest ANTONIO MELLA

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Cukinia
30  g
Kapary w zalewie
0.5  szklanka
Ulubiony ser żółty (starty)
100  ml
Sok z cytryny
4  łyżek
Oliwa z oliwek
30  g
Rzeżucha
trochę
Pieprz czarny
1  kostka
Bulion Warzywny Kogutek WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6 g
Węglowodany
9.09 g
Tłuszcze
16.38 g
Wartość energetyczna
187.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Carpaccio z cukinii jest ciekawym pomysłem na wegetariańską przekąskę, którą z przyjemnością spróbują też miłośnicy mięsnych potraw. To alternatywa dla mięsnej wersji carpaccio. Chcesz przekonać się, jak smakuje to małe co nieco i dowiedzieć się, jak je przygotować? Już podpowiadamy!

Carpaccio z cukinii zrobisz w kilka chwil, w dodatku nie potrzebujesz długiej listy składników. Wystarczy tylko cukinię pokroić w plastry, zgrillować je i doprawić odrobiną bulionu warzywnego WINIARY dla podkręcenia smaku. Gotową cukinię układamy na talerzach, posypujemy ją startym serem i niewielką ilością kaparów (odsączonych z zalewy), a na to wykładamy świeże liście – możesz wykorzystać dowolną zieleniną, jaką akurat masz pod ręką. Pasuje tu też np. rukola, roszponka, listki młodego szpinaku itp. Teraz czas na sos. Mieszamy ze sobą oliwę z oliwek i sok z cytryny – tuż przed podaniem,  polewamy nim nasze carpaccio z grillowanej cukinii.

Zobacz ten przepis na carpaccio z cukinii, przygotuj razem z nami włoski przysmak i ciesz się jego smakiem wspólnie z bliskimi. To będzie coś pysznego, nie będziesz żałować!

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    8 min
    Na patelni grillowej rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek. Cukinię pokrój w plastry. Gdy tłuszcz będzie gorący, ułóż na nim plastry cukinii i podsmaż z obu stron. Dopraw pokruszoną kostką bulionową WINIARY i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Grillowaną cukinię zdejmij z patelni, ułóż na talerzu i posyp odrobiną kaparów oraz parmezanu (lub innego startego sera). Na wierzchu rozłóż rzeżuchę lub inne, świeże liście. Z oliwy z oliwek i cytryny przygotuj dressing, a następnie polej nimi carpaccio z cukinii.
  • Krok 3

    1 min
    Przekąskę podawaj na zimno. Pasuje m.in. do grillowanych mięs lub jako dodatek do obiadu.
Grillowane carpaccio z cukinii

Krok 1 z 3

Na patelni grillowej rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek. Cukinię pokrój w plastry. Gdy tłuszcz będzie gorący, ułóż na nim plastry cukinii i podsmaż z obu stron. Dopraw pokruszoną kostką bulionową WINIARY i pieprzem.

Grillowane carpaccio z cukinii

Krok 2 z 3

Grillowaną cukinię zdejmij z patelni, ułóż na talerzu i posyp odrobiną kaparów oraz parmezanu (lub innego startego sera). Na wierzchu rozłóż rzeżuchę lub inne, świeże liście. Z oliwy z oliwek i cytryny przygotuj dressing, a następnie polej nimi carpaccio z cukinii.

Grillowane carpaccio z cukinii

Krok 3 z 3

Przekąskę podawaj na zimno. Pasuje m.in. do grillowanych mięs lub jako dodatek do obiadu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Tapas

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki portobello zapiekane w halloumi

    Pieczarki portobello zapiekane w halloumi

    1 godz 33 min Średni
  • Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    1 godz Łatwy
  • Burgery wege z cukinią i grzybami

    Burgery wege z cukinią i grzybami

    42 min Łatwy
  • Zapiekanki z cukinii i bakłażana

    Zapiekanki z cukinii i bakłażana

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu