Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bataty
200 g
Łosoś różowy
1 
Gruszki
30 g
Ser feta
16 g
Orzechy włoskie
0.5 
Awokado
1 pęczek
Rukola
1 
Granat
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
61.41 g
Węglowodany
146.59 g
Tłuszcze
54.48 g
Wartość energetyczna
1269.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Bataty należy bardzo dokładnie wyszorować szczoteczką i w całości(ze skórką) gotować przez 10 minut.
Krok 2
10 min
Podgotowane bataty przekrawamy na pół, dodajemy szczyptę soli i umieszczamy na grillu.Grillujemy do momentu aż będą miękkie.
Krok 3
12 min
Łososia posypujemy pieprzem cytrynowym i umieszczamy na grillu. Grillujemy po kilka minut z obu stron.
Krok 4
5 min
Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół i grillujemy do momentu zarumienienia.
Krok 5
3 min
Na talerzu układamy rukolę, następnie połówkę batata, na to rozdrobnionego łososia oraz pokrojonego w drobną kostkę awokado. Grillowaną gruszkę posypujemy pokruszonym serem feta oraz orzechami włoskimi.
Krok 6
4 min
Całe danie posypujemy ziarenkami granatu , a bataty z łososiem polewamy sosem czosnkowym Winiary.
Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 1 z 6

Bataty należy bardzo dokładnie wyszorować szczoteczką i w całości(ze skórką) gotować przez 10 minut.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 2 z 6

Podgotowane bataty przekrawamy na pół, dodajemy szczyptę soli i umieszczamy na grillu.Grillujemy do momentu aż będą miękkie.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 3 z 6

Łososia posypujemy pieprzem cytrynowym i umieszczamy na grillu. Grillujemy po kilka minut z obu stron.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 4 z 6

Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół i grillujemy do momentu zarumienienia.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 5 z 6

Na talerzu układamy rukolę, następnie połówkę batata, na to rozdrobnionego łososia oraz pokrojonego w drobną kostkę awokado. Grillowaną gruszkę posypujemy pokruszonym serem feta oraz orzechami włoskimi.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką oraz sosem czosnkowym Winiary

Krok 6 z 6

Całe danie posypujemy ziarenkami granatu , a bataty z łososiem polewamy sosem czosnkowym Winiary.

Grillowane bataty z łososiem i gruszką to propozycja na letni obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Doskonałym uzupełnieniem tej potrawy jest sos czosnkowy Winiary!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika