Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

0
59 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Italia Neapolitański WINIARY
12 liści
Kapusta włoska
600 g
Filet z ryby
3 
Jajko
100 g
Szpinak świeży
1 
Cebula
2 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
34.88 g
Węglowodany
14.31 g
Tłuszcze
14.25 g
Wartość energetyczna
313.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
10 min
Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 2
8 min
Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.
Krok 3
7 min
Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.
Krok 4
5 min
Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.
Krok 5
5 min
Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.
Krok 6
5 min
Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.
Krok 7
3 min
Wodę (500 ml) wymieszaj z Sosem , a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.
Krok 8
15 min
Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.
Krok 9
1 min
Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.
Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 1 z 9

Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 2 z 9

Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 3 z 9

Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 4 z 9

Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 5 z 9

Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 6 z 9

Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 7 z 9

Wodę (500 ml) wymieszaj z Sosem , a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 8 z 9

Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 9 z 9

Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.

Wielbiciele ryb z pewnością nie przepuszczą okazji, by spróbować, jak smakują gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim. Delikatny farsz rybny przygotowujemy z mielonego fileta rybnego, z dodatkiem podsmażonej cebuli, jajek na twardo i świeżego szpinaku. A potem zawijamy w liście kapusty i dusimy w aromatycznym Sosie Neapolitańskim Italia WINIARY. Gotowe gołąbki dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami puree, porcją ryżu lub kaszą jęczmienną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika