Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim
85 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
85 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
35.5g / 4%
Węglowodany
694.4mg / 92%
Tłuszcze
14.5g / 4%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

+

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Wróć

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

(1)
59min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Neapolitański Italia WINIARY
12  liści
Kapusta włoska
600  g
Filet z ryby
3 
Jajko
100  g
Szpinak świeży
1 
Cebula
2  łyżek
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
35.5 g
Tłuszcze
14.51 g
Wartość energetyczna
348.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wielbiciele ryb z pewnością nie przepuszczą okazji, by spróbować, jak smakują gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim. Delikatny farsz rybny przygotowujemy z mielonego fileta rybnego, z dodatkiem podsmażonej cebuli, jajek na twardo i świeżego szpinaku. A potem zawijamy w liście kapusty i dusimy w aromatycznym Sosie Neapolitańskim Italia WINIARY. Gotowe gołąbki dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami puree, porcją ryżu lub kaszą jęczmienną.

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    10 min
    Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
  • Krok 2

    8 min
    Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.
  • Krok 3

    7 min
    Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.
  • Krok 4

    5 min
    Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.
  • Krok 5

    5 min
    Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.
  • Krok 6

    5 min
    Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.
  • Krok 7

    3 min
    Wodę (500 ml) wymieszaj z Sosem , a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.
  • Krok 8

    15 min
    Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.
Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 1 z 9

Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 2 z 9

Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 3 z 9

Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 4 z 9

Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 5 z 9

Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 6 z 9

Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 7 z 9

Wodę (500 ml) wymieszaj z Sosem , a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 8 z 9

Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 9 z 9

Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Jajka
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    Delikatne gołąbki z mięsem z indyka i ryżem

    1 godz 53 min Łatwy
  • Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

    1 godz 25 min Średni
  • Gołąbki w sosie śmietanowym

    Gołąbki w sosie śmietanowym

    1 godz 11 min Łatwy
  • Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

    Gołąbki nadziewane kaszą jaglaną

    1 godz 44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu