Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim
Dodaj do CookBook

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

(1)
59 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Spaghetti Napoli
12  liści
Kapusta włoska
600  g
Filet z ryby
3 
Jajko
100  g
Szpinak świeży
1 
Cebula
2  łyżek
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.4 g
Wartość energetyczna
345.6 kcal
Tłuszcze
14.4 g
Białko
35.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wielbiciele ryb z pewnością nie przepuszczą okazji, by spróbować, jak smakują gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim. Delikatny farsz rybny przygotowujemy z mielonego fileta rybnego, z dodatkiem podsmażonej cebuli, jajek na twardo i świeżego szpinaku. A potem zawijamy w liście kapusty i dusimy w aromatycznym sosie z WINIARY Pomysł na... Gotowe gołąbki dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami puree, porcją ryżu lub kaszą jęczmienną.

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    10 min
    Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
  • Krok 2

    8 min
    Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.
  • Krok 3

    7 min
    Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.
  • Krok 4

    5 min
    Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.
  • Krok 5

    5 min
    Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.
  • Krok 6

    5 min
    Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.
  • Krok 7

    3 min
    Wodę (500 ml) wymieszaj z WINIARY Pomysł na..., a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.
  • Krok 8

    15 min
    Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.
Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 1 z 9

Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 2 z 9

Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 3 z 9

Jaja drobno pokrój. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż ją na rozgrzanym oleju.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 4 z 9

Szpinak umyj i drobno pokrój. Liście kapusty sparz.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 5 z 9

Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 6 z 9

Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 7 z 9

Wodę (500 ml) wymieszaj z WINIARY Pomysł na..., a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 8 z 9

Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.

Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Krok 9 z 9

Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Gołąbki z młodej kapusty

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu