Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki meksykańskie

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
90 g
Ryż biały
1 
Cebula
4 
Jajko
1 l
Woda
1 kg
Szynka mielona
200 g
Koncentrat pomidorowy
1 kg
Kapusta biała
6 łyżek
Kasza manna
1 butelka
Ketchup pikantny WINIARY
1 trochę
Chili
3 łyżek
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.03 g
Wartość energetyczna
577.03 kcal
Węglowodany
47.59 g
Tłuszcze
29.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
15 min
Mięso, pokrojoną bardzo drobno kapustę, ryż, kaszę, cebulę pokrojoną w kostkę, jaja wymieszaj razem.
Krok 2
10 min
Uformuj gołąbki, obtocz w bułce tartej i podsmaż.
Krok 3
5 min
Z wody, kostek rosołowych, koncentratu, ketchupu i chili zrób sos.
Krok 4
60 min
Po zagotowaniu włóż podsmażone gołąbki i duś godzinę.
Gołąbki meksykańskie

Krok 1 z 4

Mięso, pokrojoną bardzo drobno kapustę, ryż, kaszę, cebulę pokrojoną w kostkę, jaja wymieszaj razem.

Gołąbki meksykańskie

Krok 2 z 4

Uformuj gołąbki, obtocz w bułce tartej i podsmaż.

Gołąbki meksykańskie

Krok 3 z 4

Z wody, kostek rosołowych, koncentratu, ketchupu i chili zrób sos.

Gołąbki meksykańskie

Krok 4 z 4

Po zagotowaniu włóż podsmażone gołąbki i duś godzinę.

Oryginalne gołąbki meksykańskie zaskoczą smakiem wielbicieli polskiej wersji tej potrawy. Przyrządzamy je z mielonego mięsa z dodatkiem siekanej białej kapusty, cebuli, surowego ryżu oraz... kaszki manny, która nadaje potrawie delikatność. Po obsmażeniu dusimy nasze gołąbki w sosie z kostkami Rosołu drobiowego WINIARY, koncentratem, keczupem i szczyptą chili do smaku. Podajemy z keczupem lub ulubionym pomidorowym sosem WINIARY, na porcji ryżu z czerwoną fasolą lub po prostu na liściach sałaty, z bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika