Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier.
Krok 2
10 min
W jednej misce wymieszać obie mąki, sodę, proszek do pieczenia. W drugiej maślankę, olej, mleko, żółtka. Płynne składniki wlać do miski z mąką, zamieszać łyżką, dodać sztywno ubitą pianę, delikatnie wymieszać.
Krok 3
10 min
Porcje ciasta wylewać na gofrownicę. Piec gofry w rozgrzanej gofrownicy po kilka minut.
Krok 4
1 min
Upieczone podawać same, z cukrem pudrem, śmietaną lub konfiturą.
Krok 1
z
4
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier.
Krok 2
z
4
W jednej misce wymieszać obie mąki, sodę, proszek do pieczenia. W drugiej maślankę, olej, mleko, żółtka. Płynne składniki wlać do miski z mąką, zamieszać łyżką, dodać sztywno ubitą pianę, delikatnie wymieszać.
Krok 3
z
4
Porcje ciasta wylewać na gofrownicę. Piec gofry w rozgrzanej gofrownicy po kilka minut.
Krok 4
z
4
Upieczone podawać same, z cukrem pudrem, śmietaną lub konfiturą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0