Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garnek po bolońsku

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Schab wieprzowy bez kości
200 g
Pieczarki
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 
Dymka
100 g
Zielony groszek
70 g
Koncentrat pomidorowy
200 g
Makaron Wstążki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.81 g
Wartość energetyczna
387.55 kcal
Białko
25.9 g
Węglowodany
47.34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
3 min
POMYSŁ NA… rozprowadź w 700 ml wody.
Krok 2
5 min
Pokrój mięso w kostkę, a pieczarki na cząstki, następnie podsmaż na oleju.
Krok 3
5 min
Pokrój cebulę razem ze szczypiorkiem i dodaj na patelnię. Podlej całość przygotowanym produktem POMYSŁ NA… .
Krok 4
5 min
Dodaj groszek i koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Krok 5
20 min
Wsyp makaron. Gotuj po przykryciem 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Garnek po bolońsku

Krok 1 z 5

POMYSŁ NA… rozprowadź w 700 ml wody.

Garnek po bolońsku

Krok 2 z 5

Pokrój mięso w kostkę, a pieczarki na cząstki, następnie podsmaż na oleju.

Garnek po bolońsku

Krok 3 z 5

Pokrój cebulę razem ze szczypiorkiem i dodaj na patelnię. Podlej całość przygotowanym produktem POMYSŁ NA… .

Garnek po bolońsku

Krok 4 z 5

Dodaj groszek i koncentrat pomidorowy i zagotuj.

Garnek po bolońsku

Krok 5 z 5

Wsyp makaron. Gotuj po przykryciem 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Polsko-włoski garnek po bolońsku, czyli WINIARY POMYSŁ NA... boloński garnek z wieprzową polędwiczką, pieczarkami, cebulką i groszkiem. Całość podlewamy pomysłowym sosem, dodajemy koncentrat i gotujemy z dodatkiem makaronu rurki. Podajemy gorące, udekorowane natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika