Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z kurczaka z gruszkami

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet z kurczaka
4 
Gruszki
2 łyżek
Miód
150 g
Oscypek
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
46.27 g
Węglowodany
36.36 g
Tłuszcze
9.74 g
Wartość energetyczna
414.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
3 min
Filety pokrój na 3 porcje.
Krok 2
10 min
Gruszki obierz, przekrój na połowę, wykrój gniazda nasienne, pokrój na 1 cm plastry.
Krok 3
2 min
Ser pokrój w 1 cm plastry.
Krok 4
2 min
Przyprawę MAGGI połącz z miodem i posmaruj gruszki.
Krok 5
2 min
Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką i pieprzem.
Krok 6
15 min
Smaż kolejno na oleju na patelni: gruszki, mięso i ser 10–15 minut.
Krok 7
2 min
Na talerzach układaj porcje mięsa, gruszki i sera. Podaj z sałatą, ogórkiem i pomidorem.
Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 1 z 7

Filety pokrój na 3 porcje.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 2 z 7

Gruszki obierz, przekrój na połowę, wykrój gniazda nasienne, pokrój na 1 cm plastry.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 3 z 7

Ser pokrój w 1 cm plastry.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 4 z 7

Przyprawę MAGGI połącz z miodem i posmaruj gruszki.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 5 z 7

Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką i pieprzem.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 6 z 7

Smaż kolejno na oleju na patelni: gruszki, mięso i ser 10–15 minut.

Filety z kurczaka z gruszkami

Krok 7 z 7

Na talerzach układaj porcje mięsa, gruszki i sera. Podaj z sałatą, ogórkiem i pomidorem.

Przepyszne filety z kurczaka z gruszkami możemy podać na jesienny lunch z bagietką lub na obiad z porcją ryżu. Mięso doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, a cząstki świeżych gruszek - mieszaniną Maggi z miodem. Wszystko smażymy na patelni i podajemy z podsmażonymi plastrami wędzonego żółtego sera. Aby wcześniej przygotowane składniki potrawy nie wystygły, można włożyć je w przykrytym pokrywką lub folią naczyniu do ciepłego piekarnika. Tak przyrządzone filety świetnie smakują z zieloną sałatą z ogórkiem i pomidorem, można też podać je z borówkami lub żurawiną do mięsa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika