Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet z kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Curry
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Olej
500 g
Brzoskwinie
200 ml
Śmietana 18%
1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
44.78 g
Węglowodany
14.01 g
Tłuszcze
21.48 g
Wartość energetyczna
429.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
5 min
Filety pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem i curry.
Krok 2
10 min
Smaż na patelni na rozgrzanym maśle i oleju przez 10 minut, po tym czasie wyjmij.
Krok 3
5 min
Świeże brzoskwinie obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i podsmaż na tłuszczu ze smażenia.
Krok 4
3 min
Do śmietany dodaj łyżkę Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Mięso i śmietanę z rozrobionym sosem przełóż na patelnię z brzoskwiniami i duś razem 5 minut.
Krok 6
1 min
Danie podawaj z ryżem.
Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 1 z 6

Filety pokrój w duże kawałki, oprósz solą, pieprzem i curry.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 2 z 6

Smaż na patelni na rozgrzanym maśle i oleju przez 10 minut, po tym czasie wyjmij.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 3 z 6

Świeże brzoskwinie obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i podsmaż na tłuszczu ze smażenia.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 4 z 6

Do śmietany dodaj łyżkę Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 5 z 6

Mięso i śmietanę z rozrobionym sosem przełóż na patelnię z brzoskwiniami i duś razem 5 minut.

Filet z kurczaka z brzoskwiniami

Krok 6 z 6

Danie podawaj z ryżem.

Oryginalny letni obiad: smażony filet z kurczaka z brzoskwiniami. Pyszny sos do mięsa przyrządza się w kilka minut - do podsmażonych świeżych owoców ze śmietanką wystarczy dodać Sos pieczeniowy jasny WINIARY. Podajemy z porcją białego ryżu i plastrem ananasa (świeżego lub z puszki) ozdobionym łyżeczką borówek do mięsa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika