Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

0
79 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Pierś z indyka
1 łyżka
Musztarda
2 ząbków
Czosnek
1 
Por (biała część)
1 
Marchewka
1 łyżka
Natka pietruszki
4 plastrów
Szynka Konserwowa
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
26.23 g
Węglowodany
4.22 g
Tłuszcze
5.65 g
Wartość energetyczna
171.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

79 min
Krok 1
5 min
Mięso rozkrój tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij.
Krok 2
5 min
Posmaruj Majonezem, musztardą, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
3 min
Czosnek oczyść, posiekaj, rozłóż na mięsie.
Krok 4
5 min
Marchew i por oczyść, marchew przekrój na cztery części, a por na połowę.
Krok 5
5 min
Pokrojone warzywa gotuj przez 5 minut, ostudź.
Krok 6
5 min
Szynkę, por i marchew rozłóż na mięsie, posyp posiekaną natką pietruszki i zwiń w roladę.
Krok 7
50 min
Obwiąż nicią, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 50 minut.
Krok 8
1 min
Upieczony filet podawaj na zimno z sosem majonezowym.
Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 1 z 8

Mięso rozkrój tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 2 z 8

Posmaruj Majonezem, musztardą, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 3 z 8

Czosnek oczyść, posiekaj, rozłóż na mięsie.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 4 z 8

Marchew i por oczyść, marchew przekrój na cztery części, a por na połowę.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 5 z 8

Pokrojone warzywa gotuj przez 5 minut, ostudź.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 6 z 8

Szynkę, por i marchew rozłóż na mięsie, posyp posiekaną natką pietruszki i zwiń w roladę.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 7 z 8

Obwiąż nicią, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 50 minut.

Faszerowany filet z indyka z szynką i marchewką

Krok 8 z 8

Upieczony filet podawaj na zimno z sosem majonezowym.

Dekoracyjna, drobiowa rolada z pyszną niespodzianką, czyli faszerowany filet z indyka. Mięso doprawiamy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, musztardą oraz przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i ukrywamy w nim kolorową kompozycję przysmaków: plastry szynki konserwowej, blanszowaną marchewkę z porem oraz aromatyczną natkę pietruszki. Zwijamy w roladę, związujemy (może przydać się dodatkowa para rąk do pomocy) i pieczemy w piekarniku (najwygodniej - w rękawie lub woreczku). Studzimy i podajemy na zimno, z chrupiącą bagietką oraz sosem majonezowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika