Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane roladki z cukinii

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 butelka
Ketchup łagodny WINIARY
400 g
Mięso mielone z indyka
2 łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
1 łyżka
Szczypiorek
1 
Cukinia
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.28 g
Węglowodany
37.81 g
Tłuszcze
10 g
Wartość energetyczna
350.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
5 min
Mięso mielone połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.
Krok 2
5 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, dokładnie wyrób.
Krok 3
5 min
Cukinię pokrój wzdłuż w długie, cienkie plastry.
Krok 4
5 min
Uformuj 16 porcji farszu.
Krok 5
5 min
Układaj je kolejno na plastrach cukinii i zwijaj ruloniki.
Krok 6
20 min
Zepnij wykałaczką i grilluj 20 minut na rozgrzanym ruszcie lub usmaż.
Krok 7
1 min
Podawaj z Sosem Barbecue i pieczywem.
Faszerowane roladki z cukinii

Krok 1 z 7

Mięso mielone połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 2 z 7

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, dokładnie wyrób.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 3 z 7

Cukinię pokrój wzdłuż w długie, cienkie plastry.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 4 z 7

Uformuj 16 porcji farszu.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 5 z 7

Układaj je kolejno na plastrach cukinii i zwijaj ruloniki.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 6 z 7

Zepnij wykałaczką i grilluj 20 minut na rozgrzanym ruszcie lub usmaż.

Faszerowane roladki z cukinii

Krok 7 z 7

Podawaj z Sosem Barbecue i pieczywem.

Faszerowana cukinia nieco inaczej - tym razem nie w całości, lecz w postaci roladek z cukinii z mięsem mielonym, szczypiorkiem i przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Cukinię na długie, cienkie plastry najłatwiej pokroić obieraczką do warzyw. Tak przygotowaną cukinię możemy upiec na ruszcie lub usmażyć na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Roladki z cukinii z mięsnym farszem podajemy z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY oraz chrupiącą bagietką albo z chlebem posmarowanym oliwą, opieczonym lekko w opiekaczu lub na grillu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika