Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolka szparagowa z ziemniakami to dobry pomysł na sałatkę na ciepło. Sałatka z fasolką szparagową zawiera tylko kilka składników. Większość na pewno masz w domu. Najlepiej będzie smakować w sezonie, wiosną i latem ze świeżą fasolką, ale możesz też wykorzystać mrożoną. Sałatka z ziemniakami doskonale nadaje się do podania jako samodzielna przekąska, choć możesz też podawać ją np. ze smażonymi filetami rybnymi czy piersią z kurczaka. Po dodaniu kawałków podsmażonego kurczaka sałatka stanie się pełnoprawnym daniem na lunch do pracy. Wypróbuj przepisy z fasolką na Winiary, w tym ten - wyjątkowo prosty i pyszny!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty - razem z mielonym czosnkiem.
Krok 2
10 min
Dodaj ziemniaki i smaż dalej, aż ziemniaki nabiorą jasnozłotego koloru. Dodaj Maggi, zdejmij z ognia. Odczekaj, aż nieco przestygnie, dodaj majonez i wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Krok 3
5 min
Wskazówka: do sałatki możesz dodać również szynkę z indyka pokrojoną w kostkę.
Krok 1
z
3
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty - razem z mielonym czosnkiem.
Krok 2
z
3
Dodaj ziemniaki i smaż dalej, aż ziemniaki nabiorą jasnozłotego koloru. Dodaj Maggi, zdejmij z ognia. Odczekaj, aż nieco przestygnie, dodaj majonez i wymieszaj. Podawaj na ciepło.
Krok 3
z
3
Wskazówka: do sałatki możesz dodać również szynkę z indyka pokrojoną w kostkę.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0