Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolka szparagowa z ziemniakami to dobry pomysł na sałatkę na ciepło. Sałatka z fasolką szparagową zawiera tylko kilka składników. Większość na pewno masz w domu. Najlepiej będzie smakować w sezonie, wiosną i latem ze świeżą fasolką, ale możesz też wykorzystać mrożoną. Sałatka z ziemniakami doskonale nadaje się do podania jako samodzielna przekąska, choć możesz też podawać ją np. ze smażonymi filetami rybnymi czy piersią z kurczaka. Po dodaniu kawałków podsmażonego kurczaka sałatka stanie się pełnoprawnym daniem na lunch do pracy. Wypróbuj przepisy z fasolką na Winiary, w tym ten - wyjątkowo prosty i pyszny!
Przygotowanie
27 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego WINIARY. Kiedy ziemniaki będą miękkie - odcedź je i wystudź.
Krok 2
5 min
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę posiekaj. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty.
Krok 3
5 min
Ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do fasolki. Dodaj czosnek z cebulą i smaż całość, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Na tym etapie możesz dodać również Maggi.
Krok 4
1 min
Kiedy warzywa przestygną dodaj do nich posiekany koperek oraz majonez WINIARY (opcjonalnie musztardę) i całość wymieszaj.
Krok 5
1 min
Przed podaniem posyp koperkiem. Fasolkę podawaj osobno lub jako dodatek do głównego dania.
Krok 1
z
5
Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego WINIARY. Kiedy ziemniaki będą miękkie - odcedź je i wystudź.
Krok 2
z
5
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę posiekaj. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty.
Krok 3
z
5
Ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do fasolki. Dodaj czosnek z cebulą i smaż całość, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Na tym etapie możesz dodać również Maggi.
Krok 4
z
5
Kiedy warzywa przestygną dodaj do nich posiekany koperek oraz majonez WINIARY (opcjonalnie musztardę) i całość wymieszaj.
Krok 5
z
5
Przed podaniem posyp koperkiem. Fasolkę podawaj osobno lub jako dodatek do głównego dania.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Maria
Jestem na początku dań wege, mam nadzieję, że wytrwam z Waszą pomocą
Winiary
Expert
Maria, życzymy powodzenia i trzymamy kciuki! Zachęcamy do sprawdzenia pomysłów na dania wege na naszej stronie.
Komentarze 1