Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fasolka szparagowa z ziemniakami
Dodaj do CookBook

Fasolka szparagowa z ziemniakami

(1)
27 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Zielona fasolka szparagowa (świeża lub mrożona)
2 
Ziemniaki
0.75 
Cebula (może być szalotka)
0.5  ząbek
Czosnek
1  łyżka
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
0.5  łyżeczka
Musztarda francuska gruboziarnista (opcjonalnie)
trochę
Olej do smażenia
0.33  pęczek
Koperek lub natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.5 g
Wartość energetyczna
267.7 kcal
Tłuszcze
14 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fasolka szparagowa z ziemniakami to dobry pomysł na sałatkę na ciepło. Sałatka z fasolką szparagową zawiera tylko kilka składników. Większość na pewno masz w domu. Najlepiej będzie smakować w sezonie, wiosną i latem ze świeżą fasolką, ale możesz też wykorzystać mrożoną. Sałatka z ziemniakami doskonale nadaje się do podania jako samodzielna przekąska, choć możesz też podawać ją np. ze smażonymi filetami rybnymi czy piersią z kurczaka. Po dodaniu kawałków podsmażonego kurczaka sałatka stanie się pełnoprawnym daniem na lunch do pracy. Wypróbuj przepisy z fasolką na Winiary, w tym ten - wyjątkowo prosty i pyszny!

Przygotowanie

27 min
  • Krok 1

    15 min
    Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego WINIARY. Kiedy ziemniaki będą miękkie - odcedź je i wystudź.
  • Krok 2

    5 min
    Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę posiekaj. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty.
  • Krok 3

    5 min
    Ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do fasolki. Dodaj czosnek z cebulą i smaż całość, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Na tym etapie możesz dodać również Maggi.
  • Krok 4

    1 min
    Kiedy warzywa przestygną dodaj do nich posiekany koperek oraz majonez WINIARY (opcjonalnie musztardę) i całość wymieszaj.
  • Krok 5

    1 min
    Przed podaniem posyp koperkiem. Fasolkę podawaj osobno lub jako dodatek do głównego dania.
Fasolka szparagowa z ziemniakami

Krok 1 z 5

Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego WINIARY. Kiedy ziemniaki będą miękkie - odcedź je i wystudź.

Fasolka szparagowa z ziemniakami

Krok 2 z 5

Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę posiekaj. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty.

Fasolka szparagowa z ziemniakami

Krok 3 z 5

Ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do fasolki. Dodaj czosnek z cebulą i smaż całość, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Na tym etapie możesz dodać również Maggi.

Fasolka szparagowa z ziemniakami

Krok 4 z 5

Kiedy warzywa przestygną dodaj do nich posiekany koperek oraz majonez WINIARY (opcjonalnie musztardę) i całość wymieszaj.

Fasolka szparagowa z ziemniakami

Krok 5 z 5

Przed podaniem posyp koperkiem. Fasolkę podawaj osobno lub jako dodatek do głównego dania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Maria

Jestem na początku dań wege, mam nadzieję, że wytrwam z Waszą pomocą
Anonim (niezweryfikowany) 01/25/2023-11:13 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/27/2023-02:55 CEST
Maria, życzymy powodzenia i trzymamy kciuki! Zachęcamy do sprawdzenia pomysłów na dania wege na naszej stronie.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    2 godz 2 min Średni
  • Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i boczkiem

    Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i boczkiem

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu