Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Dyniowe leczo
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Dyniowe leczo

(0)
31min
Średni
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY Pasta z Pomysłem na... Kurczaka z papryką w sosie paprykowym
1  kg
Pomidory świeże
200  g
Grzyby leśne
300  g
Dynia
1 
Cukinia średniej wielkości
1 
Duża cebula
3  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Oregano
0.5  łyżeczka
Papryka wędzona
trochę
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Pieprz
200  g
Boczek lub ulubiona kiełbasa
1 
Kabaczek
1 
Bakłażan
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.78 g
Węglowodany
24.52 g
Tłuszcze
2.14 g
Wartość energetyczna
140.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sprawdź jak przyrządzić dyniowe leczo z WINIARY.

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    5 min
    Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.
  • Krok 3

    20 min
    Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.
  • Krok 4

    1 min
    Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Dyniowe leczo

Krok 1 z 4

Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.

Dyniowe leczo

Krok 2 z 4

W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.

Dyniowe leczo

Krok 3 z 4

Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.

Dyniowe leczo

Krok 4 z 4

Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik na podrobach

    Krupnik na podrobach

    56 min Łatwy
  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Minestrone – włoska zupa warzywna

    Minestrone – włoska zupa warzywna

    56 min Łatwy
  • Chili con carne

    Chili con carne

    1 godz 6 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu