Dyniowe leczo
31min
Średni
1 kg
Pomidory świeże
200 g
Grzyby leśne
300 g
Dynia
1
Cukinia średniej wielkości
1
Duża cebula
3 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Oregano
0.5 łyżeczka
Papryka wędzona
1 trochę
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
200 g
Boczek lub ulubiona kiełbasa
1
Kabaczek
1
Bakłażan
.
Wartości odżywcze
Białko
7.78 g
Węglowodany
24.52 g
Tłuszcze
2.14 g
Wartość energetyczna
140.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.
Krok 3
20 min
Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.
Krok 4
1 min
Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź jak przyrządzić dyniowe leczo z WINIARY.
Komentarze 0