
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Dyniowe leczo
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
20 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2 z 4
W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.

Krok 3 z 4
Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.

Krok 4 z 4
Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0