Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dyniowe leczo

0
31min
Średni
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Pomidory świeże
200  g
Grzyby leśne
300  g
Dynia
1 
Cukinia średniej wielkości
1 
Duża cebula
3  ząbków
1  łyżeczka
Oregano
0.5  łyżeczka
Papryka wędzona
trochę
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Pieprz
200  g
Boczek lub ulubiona kiełbasa
1 
Kabaczek
1 
Bakłażan

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.78 g
Węglowodany
24.52 g
Tłuszcze
2.14 g
Wartość energetyczna
140.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.
Krok 3
20 min
Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.
Krok 4
1 min
Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Dyniowe leczo

Krok 1 z 4

Dynie obierz i pokrój w dużą kostkę. Cukinie pokrój w równie dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Grzyby oczyść, jeśli będą za duże podziel na mniejsze kawałki.

Dyniowe leczo

Krok 2 z 4

W dużym garnku rozgrzej oliwę na której obsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj dynie, grzyby oraz czosnek i smaż aż warzywa się zarumienią. Dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze 2 min. Na końcu dodaj pastę z Pomysłem Winiary i całość wymieszaj.

Dyniowe leczo

Krok 3 z 4

Dodaj pomidory z przyprawami i duś całość ok 15-20 min.

Dyniowe leczo

Krok 4 z 4

Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Sprawdź jak przyrządzić dyniowe leczo z WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika