Dynia w zalewie słodko-kwaśnej
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10 g
Węglowodany
366.26 g
Tłuszcze
1 g
Wartość energetyczna
1426.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
15 min
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę.
Krok 2
15 min
Cukier wsypać do rondla, dodać pół szklanki wody i ocet. Ugotować syrop, włożyć dynię i gotować, aż dynia stanie się przezroczysta.
Krok 3
5 min
Dynie włożyć do słoików, zamknąć i wystudzić.
Dynia w zalewie słodko-kwaśnej to prosty w przyrządzeniu dodatek do sałatek, makaronów, zup, a nawet deserów. Zwłaszcza że do syropu, w którym gotujemy dynię, dodajemy cukier. Dynię w zalewie słodko-kwaśnej zamykamy i studzimy w słoikach, których możesz zrobić więcej i tym sposobem przechować smakołyk z dyni aż do zimy!
Komentarze 0