Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynia w zalewie słodko-kwaśnej to prosty w przyrządzeniu dodatek do sałatek, makaronów, zup, a nawet deserów. Zwłaszcza że do syropu, w którym gotujemy dynię, dodajemy cukier. Dynię w zalewie słodko-kwaśnej zamykamy i studzimy w słoikach, których możesz zrobić więcej i tym sposobem przechować smakołyk z dyni aż do zimy!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
15 min
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę.
Krok 2
15 min
Cukier wsypać do rondla, dodać pół szklanki wody i ocet. Ugotować syrop, włożyć dynię i gotować, aż dynia stanie się przezroczysta.
Krok 3
5 min
Dynie włożyć do słoików, zamknąć i wystudzić.
Krok 1
z
3
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę.
Krok 2
z
3
Cukier wsypać do rondla, dodać pół szklanki wody i ocet. Ugotować syrop, włożyć dynię i gotować, aż dynia stanie się przezroczysta.
Krok 3
z
3
Dynie włożyć do słoików, zamknąć i wystudzić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0