Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z dorsza pokrój na mniejsze części. Dopraw oliwą, solą, pieprzem oraz sokiem z połówki cytryny. Seler naciowy pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj. WSKAZÓWKA: Zamiast dorsza możesz użyć innej ulubionej ryby. Pamiętaj, im grubszy filet, tym dłużej się gotuje.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej seler z cebulą, aż ta zmięknie i stanie się lekko rumiana. Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na... spaghetti Napoli wymieszaj z wodą i wlej na patelnię. Kiedy całość się zagotuje, dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połowę oraz rybę. Całość posyp posiekaną pietruszką i przykryj. Duś ok. 10 min.
Aby przygotować kuskus, wsyp kaszę do miski. Dodaj oliwę z oliwek, sok z połówki cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj i zalej wrzątkiem tak, aby przykrył kaszę. Naczynie z kuskusem przykryj folią spożywczą i odstaw na ok. 15 min. Po tym czasie kaszę spulchnij widelcem. Zioła dokładnie posiekaj i wymieszaj z kaszą. WSKAZÓWKA: Pół cytryny wykorzystujemy do ryby, a drugie pół do kuskusu – nic się nie marnuje.
Rybę podawaj z kuskusem i ziołami. WSKAZÓWKA: Idealne do duszenia ryby będą lekko zwiędnięte zioła, nie musimy ich wyrzucać. Pozostały kuskus możesz później wymieszać z serem feta, oliwkami i dodatkowymi warzywami, tworząc super sałatkę.