Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
15 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70 dag
Karkówka
70 dag
Łopatka wieprzowa
1 
Noga z kurczaka
35 dag
Wątróbka drobiowa
2 
Cebula
1 
Marchewka
4 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Oliwa
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
334.67 kcal
Węglowodany
1.79 g
Białko
36.44 g
Tłuszcze
19.04 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
30 min
Karkówkę, łopatkę, nogę z kurczaka oraz marchewkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wątróbkę gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Cebulę szklimy na odrobninie oliwy.
Krok 2
10 min
Ugotowane mięso, wątróbkę, marchew i cebulę mielimy na maszynce do mielenia mięsa.
Krok 3
10 min
Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawy. Starannie ręką wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
Krok 4
70 min
Przygotowaną masę wykładamy na wąską foremkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wyrównujemy, wierzch oprószamy bułką oraz mieloną papryką. Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.
Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Krok 1 z 4

Karkówkę, łopatkę, nogę z kurczaka oraz marchewkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wątróbkę gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Cebulę szklimy na odrobninie oliwy.

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Krok 2 z 4

Ugotowane mięso, wątróbkę, marchew i cebulę mielimy na maszynce do mielenia mięsa.

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Krok 3 z 4

Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawy. Starannie ręką wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły.

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Krok 4 z 4

Przygotowaną masę wykładamy na wąską foremkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wyrównujemy, wierzch oprószamy bułką oraz mieloną papryką. Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.

Idealny na święta, rodzinne uroczystości, a także wszelkie inne przyjęcia - domowy pasztet wieprzowo-drobiowy z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom i gościom. Pasztet przygotowujemy z kilku rodzajów mięsa: karkówki, łopatki, nogi z kurczaka i wątróbki z kurczaka, a do całości dodajemy także gotowaną marchewkę, zeszkloną cebulkę i jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy, a gotowy domowy pasztet wieprzowo-drobiowy dekorujemy mieloną papryką. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika