Domowy kefir
745min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.94 g
Węglowodany
12.04 g
Tłuszcze
8.09 g
Wartość energetyczna
152.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
745 min
Krok 1
2 min
Mleko zagotuj.
Krok 2
20 min
Schłódź do 37°C.
Krok 3
3 min
Dodaj gotowy kefir i wymieszaj.
Krok 4
720 min
Wlej do termosu, szczelnie zamknij i pozostaw na 12 godzin.
Po około 12 godzinach kefir jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do tygodnia. Dwie łyżki kefiru zachowaj do przygotowania następnej porcji.
Dla wielbicieli nie tylko kefiru, ale również domowych smaków, prosty sposób na przygotowanie specjału. Aby zrobić domowy kefir, wystarczy jedynie zwykły, kupiony kefir oraz tłuste mleko. Idealnie pasuje do codziennych, rodzinnych obiadów.
Komentarze 0