Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla wielbicieli nie tylko kefiru, ale również domowych smaków, prosty sposób na przygotowanie specjału. Aby zrobić domowy kefir, wystarczy jedynie zwykły, kupiony kefir oraz tłuste mleko. Idealnie pasuje do codziennych, rodzinnych obiadów.
Wlej do termosu, szczelnie zamknij i pozostaw na 12 godzin.
Po około 12 godzinach kefir jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do tygodnia. Dwie łyżki kefiru zachowaj do przygotowania następnej porcji.
Krok 1
z
4
Mleko zagotuj.
Krok 2
z
4
Schłódź do 37°C.
Krok 3
z
4
Dodaj gotowy kefir i wymieszaj.
Krok 4
z
4
Wlej do termosu, szczelnie zamknij i pozostaw na 12 godzin.
Po około 12 godzinach kefir jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do tygodnia. Dwie łyżki kefiru zachowaj do przygotowania następnej porcji.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0