Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny domowy ketchup z cukinią to wspaniały naturalny dodatek do wielu przekąsek, jak i potraw. Podstawą do wykonania ketchupu są dwa składniki: cukinia i przecier pomidorowy, które tworzą idealną całość. Koniecznie musisz wypróbować przepis na domowy ketchup z cukinią.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
15 min
Miąższ cukinii i cebulę kroimy w kostkę. Miksujemy. Dodajemy cukier i ocet.
Krok 2
45 min
Całość gotujemy 45 minut, 15 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3
5 min
Przyprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Gorący przekładamy do słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem.
Krok 1
z
3
Miąższ cukinii i cebulę kroimy w kostkę. Miksujemy. Dodajemy cukier i ocet.
Krok 2
z
3
Całość gotujemy 45 minut, 15 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3
z
3
Przyprawiamy ziarenkami smaku i pieprzem. Gorący przekładamy do słoików, zakręcamy, odwracamy do góry dnem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0