Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowy budyń kokosowy

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 ml
Mleko
100 g
Wiórki kokosowe
2 łyżek
Cukier
1 
Jajko
2 łyżek
Mąka ziemniaczana
1 łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
40.55 g
Tłuszcze
35.41 g
Wartość energetyczna
515.43 kcal
Białko
13.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
15 min
Mleko wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając.
Krok 2
10 min
Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło, żeby się rozpuściło. Pozostałe mleko wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera.
Krok 3
2 min
Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2 min ciągle mieszając.
Krok 4
2 min
Dekorujemy według uznania. Ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.
Domowy budyń kokosowy

Krok 1 z 4

Mleko wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając.

Domowy budyń kokosowy

Krok 2 z 4

Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło, żeby się rozpuściło. Pozostałe mleko wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera.

Domowy budyń kokosowy

Krok 3 z 4

Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2 min ciągle mieszając.

Domowy budyń kokosowy

Krok 4 z 4

Dekorujemy według uznania. Ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.

Budyń kokosowy domowej roboty to nasza propozycja na deser, którym zachwycisz wszystkich domowników. Przyrządzenie budyniu jest prostsze niż się to może wydawać, a satysfakcja płynąca z finalnego efektu sprawi, że deser będzie smakował jeszcze lepiej. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika