Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Budyń kokosowy domowej roboty to nasza propozycja na deser, którym zachwycisz wszystkich domowników. Przyrządzenie budyniu jest prostsze niż się to może wydawać, a satysfakcja płynąca z finalnego efektu sprawi, że deser będzie smakował jeszcze lepiej. Smacznego!
Przygotowanie
29 min
Krok 1
15 min
Mleko wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając.
Krok 2
10 min
Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło, żeby się rozpuściło. Pozostałe mleko wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera.
Krok 3
2 min
Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2 min ciągle mieszając.
Krok 4
2 min
Dekorujemy według uznania. Ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.
Krok 1
z
4
Mleko wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając.
Krok 2
z
4
Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło, żeby się rozpuściło. Pozostałe mleko wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera.
Krok 3
z
4
Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2 min ciągle mieszając.
Krok 4
z
4
Dekorujemy według uznania. Ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
N
Natalia
Bardzo dobry budyń, ja robię deserki. Na dno daje kokosową princesse, potem budyń z przepisu i na to kuleczka rafaello. Polecam 😀
Winiary
Expert
Natalio, ale to brzmi pysznie! Dziękujemy za pomysł. Taki deser polubią wszyscy fani kokosowych słodkości. 😊
Komentarze 1