Domowa mielonka
1 godz 45 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
51.05 g
Węglowodany
1.94 g
Tłuszcze
63.61 g
Wartość energetyczna
797.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.
Krok 2
5 min
Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.
Krok 4
90 min
Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.
Domowa mielonka to ciekawy pomysł na obiad, który możemy zjeść po dłuższym czasie. Samodzielnie przygotowana smakuje wyśmienicie, a to dzięki satysfakcji z włożonej w nią pracy. Przyprawa do zup, sosów i sałatek WINIARY podkreśli smak mięsa i doda mu wyrazistego aromatu. Smacznego!
Komentarze 0