Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowa mielonka to ciekawy pomysł na obiad, który możemy zjeść po dłuższym czasie. Samodzielnie przygotowana smakuje wyśmienicie, a to dzięki satysfakcji z włożonej w nią pracy. Przyprawa do zup, sosów i sałatek WINIARY podkreśli smak mięsa i doda mu wyrazistego aromatu. Smacznego!
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.
Krok 2
5 min
Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.
Krok 4
90 min
Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.
Krok 1
z
4
Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.
Krok 2
z
4
Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Krok 3
z
4
Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.
Krok 4
z
4
Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0