Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Domowa mielonka

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
3  kg
Mięso mielone wieprzowe
50  g
Sól peklowa
2  łyżeczek
Sól czosnkowa
1  główka
Czosnek
1  szklanka
Woda
2  łyżeczek
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
51.05 g
Węglowodany
1.94 g
Tłuszcze
63.61 g
Wartość energetyczna
797.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowa mielonka to ciekawy pomysł na obiad, który możemy zjeść po dłuższym czasie. Samodzielnie przygotowana smakuje wyśmienicie, a to dzięki satysfakcji z włożonej w nią pracy. Przyprawa do zup, sosów i sałatek WINIARY podkreśli smak mięsa i doda mu wyrazistego aromatu. Smacznego!

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    5 min
    Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.
  • Krok 2

    5 min
    Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.
  • Krok 4

    90 min
    Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.
Domowa mielonka

Krok 1 z 4

Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.

Domowa mielonka

Krok 2 z 4

Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Domowa mielonka

Krok 3 z 4

Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.

Domowa mielonka

Krok 4 z 4

Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kuchnia niemiecka
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Tapas
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mięso mielone w sosie śmietanowym

    45 min Łatwy
  • Ogórki konserwowe

    1 godz 10 min Łatwy
  • Marynowane kabaczki w przyprawie

    1 godz 12 min Łatwy
  • Domowa kiełbasa jałowcowo-czosnkowa

    13 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu