Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowa konserwa wieprzowa

0
1590 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 kg
Wieprzowina surowa
4 ząbków
Czosnek
1 trochę
Ziele angielskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
132.38 g
Wartość energetyczna
1222.04 kcal
Węglowodany
1.77 g
Tłuszcze
72.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1590 min
Krok 1
15 min
2 kilogramy mięsa zemleć w maszynce do mielenia, pozostałe pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Wymieszać dokładnie, dodając stopniowo wywar.
Krok 4
1440 min
Gdy masa będzie jednolita, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 5
120 min
Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1 cm wody, zakręcić i gotować 2 godziny na małym ogniu.
Domowa konserwa wieprzowa

Krok 1 z 5

2 kilogramy mięsa zemleć w maszynce do mielenia, pozostałe pokroić w drobną kostkę.

Domowa konserwa wieprzowa

Krok 2 z 5

Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Domowa konserwa wieprzowa

Krok 3 z 5

Wymieszać dokładnie, dodając stopniowo wywar.

Domowa konserwa wieprzowa

Krok 4 z 5

Gdy masa będzie jednolita, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.

Domowa konserwa wieprzowa

Krok 5 z 5

Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1 cm wody, zakręcić i gotować 2 godziny na małym ogniu.

Konserwy wielu osobom kojarzą się z biwakiem i beztroskimi wakacjami pod namiotem. Warto przypomnieć sobie te czasy z przepisem na domową konserwę wieprzową! Podstawą jest mieszane mięso wieprzowe - np. z łopatki, a o intensywny smak zadba też Bulion WINIARY.

Domowa konserwa jest świetna na kanapki, szczególnie z Sosem tatarskim lub czosnkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika