Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Konserwy wielu osobom kojarzą się z biwakiem i beztroskimi wakacjami pod namiotem. Warto przypomnieć sobie te czasy z przepisem na domową konserwę wieprzową! Podstawą jest mieszane mięso wieprzowe - np. z łopatki, a o intensywny smak zadba też Bulion WINIARY.
Domowa konserwa jest świetna na kanapki, szczególnie z Sosem tatarskim lub czosnkowym WINIARY.
Przygotowanie
1590 min
Krok 1
15 min
2 kilogramy mięsa zemleć w maszynce do mielenia, pozostałe pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Wymieszać dokładnie, dodając stopniowo wywar.
Krok 4
1440 min
Gdy masa będzie jednolita, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 5
120 min
Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1 cm wody, zakręcić i gotować 2 godziny na małym ogniu.
Krok 1
z
5
2 kilogramy mięsa zemleć w maszynce do mielenia, pozostałe pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
z
5
Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Wymieszać dokładnie, dodając stopniowo wywar.
Krok 4
z
5
Gdy masa będzie jednolita, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 5
z
5
Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1 cm wody, zakręcić i gotować 2 godziny na małym ogniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0