Dip majonezowo-ketchupowy
9min
Łatwy
1 porcja
Bazylia świeża
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
300 ml
100 ml
.
Wartości odżywcze
Białko
0.62 g
Węglowodany
5.59 g
Tłuszcze
14.3 g
Wartość energetyczna
154.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
9 min
Krok 1
5 min
Drobno posiekaj garść bazylii.
Krok 2
2 min
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, doprawiając całość solą i pieprzem
Krok 3
2 min
Opcjonalnie - możesz dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę.
Majonez czy keczup? Czasami trudno jest wybrać idealny dodatek do kiełbasy, kanapek, tortilli czy sałatek. Dip majonezowo-keczupowy rozwiązuje ten problem, ponieważ łączy w sobie nie tylko rewelacyjny smak Keczupu Łagodnego WINIARY i Majonezu Delikatnego WINIARY, ale również aromat bazylii i czosnku. Dip keczupowo-majonezowy doprawiamy pieprzem i solą do smaku…i gotowe!
Komentarze 0