Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

(3)
1 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Kropaa
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  łyżek
1.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mąka żytnia
4 
Jajko
2  łyżek
Otręby owsiane
4 
Marchewka
1  łyżeczka
Cukier
0.5  szklanka
Mleko
0.5  łyżka
Soda oczyszczona
1  łyżka
Cynamon
40  g
Rodzynki
40  g
Żurawina suszona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9 g
Węglowodany
42.39 g
Tłuszcze
4 g
Wartość energetyczna
227.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
10 min
W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.
Krok 3
5 min
Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.
Krok 4
50 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 1 z 4

Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 2 z 4

W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 3 z 4

Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 4 z 4

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.

Czy choć raz próbowałeś ciasta marchewkowego? Jeśli tak to wiesz, że smak i aromat korzennych przypraw jest nieziemski i nigdy się nie nudzi. Jeżeli jednak nie miałeś okazji skosztować tego wspaniałego wypieku, przekonaj się o tym już dziś! Pyszne ciasto marchewkowe w wersji dietetycznej to banalnie prosty przepis dla każdego! Nie musisz być wybitnym cukiernikiem, aby wykonać wybitne ciasto. Przekonaj się ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 08/02/2021 - 11:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 08/02/2021 - 11:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 08/02/2021 - 11:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha