Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czy choć raz próbowałeś ciasta marchewkowego? Jeśli tak to wiesz, że smak i aromat korzennych przypraw jest nieziemski i nigdy się nie nudzi. Jeżeli jednak nie miałeś okazji skosztować tego wspaniałego wypieku, przekonaj się o tym już dziś! Pyszne ciasto marchewkowe w wersji dietetycznej to banalnie prosty przepis dla każdego! Nie musisz być wybitnym cukiernikiem, aby wykonać wybitne ciasto. Przekonaj się ;)
Przygotowanie
70 min
Krok 1
5 min
Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
10 min
W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.
Krok 3
5 min
Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.
Krok 4
50 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
Krok 1
z
4
Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
z
4
W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.
Krok 3
z
4
Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.
Krok 4
z
4
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Aga
Blacha czy foremka? Ze zdjęcia wygląda ze piecze sie raczej w foremce a nie na blasze. Jakie rozmiary?
Winiary
Expert
Aga, forma 21 x 35 cm będzie ok lub zbliżona wielkością: 25 x 36 cm (wówczas ciasto będzie nieco niższe) :)
Komentarze 1