Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Dietetyczne ciasto marchewkowe

Dietetyczne ciasto marchewkowe

(3)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Kropaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżek
Proszek do pieczenia
1.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Mąka żytnia
4 
Jajko
2  łyżek
Otręby owsiane
4 
Marchewka
1  łyżeczka
Cukier
0.5  szklanka
Mleko
0.5  łyżka
Soda oczyszczona
1  łyżka
Cynamon
40  g
Rodzynki
40  g
Żurawina suszona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.96 g
Węglowodany
42.4 g
Tłuszcze
3.69 g
Wartość energetyczna
224.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy choć raz próbowałeś ciasta marchewkowego? Jeśli tak to wiesz, że smak i aromat korzennych przypraw jest nieziemski i nigdy się nie nudzi. Jeżeli jednak nie miałeś okazji skosztować tego wspaniałego wypieku, przekonaj się o tym już dziś! Pyszne ciasto marchewkowe w wersji dietetycznej to banalnie prosty przepis dla każdego! Nie musisz być wybitnym cukiernikiem, aby wykonać wybitne ciasto. Przekonaj się ;)

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Krok 2

    10 min
    W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.
  • Krok 4

    50 min
    Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 1 z 4

Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 2 z 4

W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 3 z 4

Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.

Dietetyczne ciasto marchewkowe

Krok 4 z 4

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Aga

Blacha czy foremka? Ze zdjęcia wygląda ze piecze sie raczej w foremce a nie na blasze. Jakie rozmiary?

Winiary
Expert

Aga, forma 21 x 35 cm będzie ok lub zbliżona wielkością: 25 x 36 cm (wówczas ciasto będzie nieco niższe) :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Babeczki na kefirze

    Babeczki na kefirze

    35 min Łatwy
  • Domowe biszkopciki

    Domowe biszkopciki

    37 min Łatwy
  • Biszkopt z pięciu jaj

    Biszkopt z pięciu jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Kakaowa babka z dynią

    Kakaowa babka z dynią

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu