Deser z gruszkami i mascarpone
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.02 g
Węglowodany
30.82 g
Tłuszcze
32.47 g
Wartość energetyczna
421.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Na suchą patelnię wysypać cukier. Podgrzewać nie mieszając, aż się rozpuści i zbrązowieje.
Krok 2
10 min
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do karmelu, zamieszać. Smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
Krok 3
2 min
Gruszki przełożyć do pucharków.
Krok 4
10 min
Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Masę serowo-śmietanową wyłożyć na gruszki.
Kolejny deser, który rozbudza wyobraźnię. Karmelizowane gruszki i serek mascarpone tworzą razem niesamowity duet, który zachwyca podniebienie każdego łasucha. Trudno im się oprzeć, a to przez wspaniały wygląd i bardzo zachęcający aromat. Smacznego!
Komentarze 0