Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolejny deser, który rozbudza wyobraźnię. Karmelizowane gruszki i serek mascarpone tworzą razem niesamowity duet, który zachwyca podniebienie każdego łasucha. Trudno im się oprzeć, a to przez wspaniały wygląd i bardzo zachęcający aromat. Smacznego!
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Na suchą patelnię wysypać cukier. Podgrzewać nie mieszając, aż się rozpuści i zbrązowieje.
Krok 2
10 min
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do karmelu, zamieszać. Smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
Krok 3
2 min
Gruszki przełożyć do pucharków.
Krok 4
10 min
Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Masę serowo-śmietanową wyłożyć na gruszki.
Krok 1
z
4
Na suchą patelnię wysypać cukier. Podgrzewać nie mieszając, aż się rozpuści i zbrązowieje.
Krok 2
z
4
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do karmelu, zamieszać. Smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
Krok 3
z
4
Gruszki przełożyć do pucharków.
Krok 4
z
4
Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Masę serowo-śmietanową wyłożyć na gruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0