Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na suchą patelnię wysypać cukier. Podgrzewać nie mieszając, aż się rozpuści i zbrązowieje.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do karmelu, zamieszać. Smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
Gruszki przełożyć do pucharków.
Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Masę serowo-śmietanową wyłożyć na gruszki.