Deser z awokado i jogurtem greckim
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.6 g
Węglowodany
15.27 g
Tłuszcze
13.35 g
Wartość energetyczna
204.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
7 min
Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować, dodając do smaku cukier brązowy.
Krok 2
3 min
Przełożyć do pucharków. Na awokado wyłożyć mieszankę studencką.
Krok 3
2 min
Następnie wyłożyć jogurt grecki.
Krok 4
5 min
Czynności powtórzyć znów na przemian aż do zapełnienia pucharków.
Szybki deser z awokado i suszonych owoców. Awokado szturmem podbiło nasze stoły, ponieważ pasuje nie tylko do deserów. W tym przepisie odznacza się niezwykłą lekkością i wpasowaniem się w całość, bardzo ciekawej kompozycji. Jogurt grecki jeszcze bardziej podkreśla delikatność dania. Spróbujcie sami!
Komentarze 0