Deser mascarpone z borówkami
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.77 g
Węglowodany
22.55 g
Tłuszcze
17.6 g
Wartość energetyczna
254.39 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Borówki zasypujemy cukrem, gotujemy około 10 minuty na średnim ogniu.
Krok 2
10 min
Dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy. Dokładnie miksujemy. Przekładamy do 6 pucharków o pojemności 150 ml.
Krok 3
10 min
Śmietanę miksujemy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ciągle miksując na niewielkich obrotach, dodajemy mascarpone. Rozkładamy na musie z borówek.
Krok 4
5 min
Na środku nakładamy spory kleks sosu deserowego. Przybieramy suszonymi wiśniami.
Bardzo prosty przepis na efektowny deser, którym podbijecie serca i podniebienia Waszych gości.
Komentarze 0