Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo prosty przepis na efektowny deser, którym podbijecie serca i podniebienia Waszych gości.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Borówki zasypujemy cukrem, gotujemy około 10 minuty na średnim ogniu.
Krok 2
10 min
Dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy. Dokładnie miksujemy. Przekładamy do 6 pucharków o pojemności 150 ml.
Krok 3
10 min
Śmietanę miksujemy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ciągle miksując na niewielkich obrotach, dodajemy mascarpone. Rozkładamy na musie z borówek.
Krok 4
5 min
Na środku nakładamy spory kleks sosu deserowego. Przybieramy suszonymi wiśniami.
Krok 1
z
4
Borówki zasypujemy cukrem, gotujemy około 10 minuty na średnim ogniu.
Krok 2
z
4
Dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy. Dokładnie miksujemy. Przekładamy do 6 pucharków o pojemności 150 ml.
Krok 3
z
4
Śmietanę miksujemy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ciągle miksując na niewielkich obrotach, dodajemy mascarpone. Rozkładamy na musie z borówek.
Krok 4
z
4
Na środku nakładamy spory kleks sosu deserowego. Przybieramy suszonymi wiśniami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0