Deser Mały ogród
75min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.74 g
Węglowodany
39.92 g
Tłuszcze
3.74 g
Wartość energetyczna
195.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
2 min
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z kakao.
Krok 2
4 min
Masło roztopić i wymieszać z herbatnikami oraz kilkoma kroplami olejku. Podzielić na 3 części i włożyć na dno małych słoiczków, lekko ugniatając.
Krok 3
30 min
Galaretkę przygotować według informacji na opakowaniu i wystudzić.
Krok 4
5 min
Na masie herbatnikowej postawić po gałązce mięty i wrzucić po klika porzeczek. Zalać do połowy lekko tężejącą przezroczystą galaretką Winiary i znów wrzucić po kilka porzeczek.
Krok 5
90 min
Dopełnić resztą galaretki i wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Krok 6
1 min
Na wierzch ułożyć resztę porzeczek.
Pyszny deser z galaretką przezroczystą winiary czerwoną porzeczką, miętą oraz spodem z herbatników i kakao. Goście takim małym jadalnym ogrodem w słoiczku są zaskoczeni ;)
Komentarze 0