Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szykujesz spotkanie z przyjaciółkami – przygotuj więc coś słodkiego! Kiedy deser będzie się chłodził, Ty zdążysz zrobić makijaż. Na pewno zaskoczysz dziewczyny kulinarną niespodzianką!
Przygotowanie
22 min
Krok 1
2 min
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Krok 2
5 min
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Krok 3
5 min
Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 4
5 min
Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
3 min
Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.
Krok 6
2 min
Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.
Krok 1
z
6
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Krok 2
z
6
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Krok 3
z
6
Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 4
z
6
Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
z
6
Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.
Krok 6
z
6
Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0