Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser bananowy z rumem

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Żelatyna Winiary
200 ml
Mleko
2 
Banany
1 łyżka
Rum
1 łyżka
Sok z cytryny
2 łyżek
Wiórki kokosowe
1 trochę
Mięta
1 trochę
Cytryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.39 g
Wartość energetyczna
144.15 kcal
Białko
4.07 g
Tłuszcze
5.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
2 min
Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
Krok 2
5 min
Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Krok 3
5 min
Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
Krok 4
5 min
Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
3 min
Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.
Krok 6
2 min
Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.
Deser bananowy z rumem

Krok 1 z 6

Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.

Deser bananowy z rumem

Krok 2 z 6

Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.

Deser bananowy z rumem

Krok 3 z 6

Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.

Deser bananowy z rumem

Krok 4 z 6

Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Deser bananowy z rumem

Krok 5 z 6

Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.

Deser bananowy z rumem

Krok 6 z 6

Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.

Szykujesz spotkanie z przyjaciółkami – przygotuj więc coś słodkiego! Kiedy deser będzie się chłodził, Ty zdążysz zrobić makijaż. Na pewno zaskoczysz dziewczyny kulinarną niespodzianką!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika