Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser akwarium

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
0.5 szklanka
Wiórki kokosowe
1 
Morele
3 trochę
Melisa świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.7 g
Tłuszcze
29.19 g
Węglowodany
22.03 g
Wartość energetyczna
348.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
10 min
Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
120 min
Do naczynia wsypać wiórki kokosowe lub jeśli mamy to białą porzeczkę. Zalać 1/4 galaretki i odstawić do stężenia w lodówce.
Krok 3
10 min
Morele, brzoskwinie lub nektarynki pokroić na około 2 cm plastry i z tych plastrów wyciąć kształt ryby, około 3-4 sztuk.
Krok 4
120 min
W stężałe dno akwarium poutykać gałązki mięty lub melisy, ułożyć rybki i zalać połową zimnej galaretki. Wstawić do lodówki do stężenia, a następnie wylać pozostałą część galaretki. Gotowe
Deser akwarium

Krok 1 z 4

Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Deser akwarium

Krok 2 z 4

Do naczynia wsypać wiórki kokosowe lub jeśli mamy to białą porzeczkę. Zalać 1/4 galaretki i odstawić do stężenia w lodówce.

Deser akwarium

Krok 3 z 4

Morele, brzoskwinie lub nektarynki pokroić na około 2 cm plastry i z tych plastrów wyciąć kształt ryby, około 3-4 sztuk.

Deser akwarium

Krok 4 z 4

W stężałe dno akwarium poutykać gałązki mięty lub melisy, ułożyć rybki i zalać połową zimnej galaretki. Wstawić do lodówki do stężenia, a następnie wylać pozostałą część galaretki. Gotowe



Przeźroczysta galaretka Winiary jest idealna do przygotowania deseru - akwarium. Wystarczy odpowiednie kuliste naczynie, piasek czyli w naszym przypadku wiórki kokosowe, roślinność czyli mięta lub melisa i rybki czyli sezonowe owoce odpowiednio przycięte.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika