Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czekoladowe trufle z herbatników to pyszne smakołyki, do zrobienia w kilka chwil! Idealnie sprawdzą się podczas celebrowania wolnych dni z filiżanką gorącej kawy. Wypróbuj koniecznie łatwy przepis na słodką chwilę relaksu.
Przygotowanie
140 min
Krok 1
10 min
Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao.
Krok 2
5 min
Wszystko razem dokładnie wymieszać tak, aby powstała masa.
Krok 3
5 min
Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na talerz.
Krok 4
1 min
Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.
Krok 1
z
4
Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao.
Krok 2
z
4
Wszystko razem dokładnie wymieszać tak, aby powstała masa.
Krok 3
z
4
Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na talerz.
Krok 4
z
4
Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0