Czekoladowe trufle z herbatników
2 godz 20 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
140 min
Krok 1
10 min
Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao.
Krok 2
5 min
Wszystko razem dokładnie wymieszać tak, aby powstała masa.
Krok 3
5 min
Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na talerz.
Krok 4
1 min
Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.
Czekoladowe trufle z herbatników to pyszne smakołyki, do zrobienia w kilka chwil! Idealnie sprawdzą się podczas celebrowania wolnych dni z filiżanką gorącej kawy. Wypróbuj koniecznie łatwy przepis na słodką chwilę relaksu.
Komentarze 0