Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ucierać do białości i do rozpuszczenia się cukru.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiane przez sitko. Wlać nalewkę i wymieszać.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Czekoladę pokroić w drobną kostkę lub zmiksować w blenderze. Dodać do ciasta i wymieszać.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta, a następnie posypać połową malin. Wylać resztę ciasta i posypać na górze resztą malin.
Piec około 1 godziny w 170 stopniach.
Wyjąć i ostudzić.
Zimne ciasto polać polewą, ozdobić malinami i jeżynami.
Polewa: w garnuszku rozpuścić margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Mieszać i doprowadzić do lekkiego mrugnięcia, zdjąć i przestudzić. Polać zimne ciasto i udekorować owocami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0