Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ucierać do białości i do rozpuszczenia się cukru.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiane przez sitko. Wlać nalewkę i wymieszać.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Czekoladę pokroić w drobną kostkę lub zmiksować w blenderze. Dodać do ciasta i wymieszać.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta, a następnie posypać połową malin. Wylać resztę ciasta i posypać na górze resztą malin.
Piec około 1 godziny w 170 stopniach.
Wyjąć i ostudzić.
Zimne ciasto polać polewą, ozdobić malinami i jeżynami.
Polewa: w garnuszku rozpuścić margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Mieszać i doprowadzić do lekkiego mrugnięcia, zdjąć i przestudzić. Polać zimne ciasto i udekorować owocami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0