
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Cukinia à la ananas

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
480 minKrok 4
20 minKrok 5
12 minKrok 1 z 5
Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
Krok 2 z 5
Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.
Krok 3 z 5
Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
Krok 4 z 5
Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
Krok 5 z 5
Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0