Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cukinia à la ananas

Cukinia à la ananas

(0)
8 godz 42 min
Łatwy
Autorem przepisu jest walczak72

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1500  g
Cukinia
3  szklanek
Woda
0.5  laska
Wanilia
500  g
Cukier
3  łyżek
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.07 g
Węglowodany
182.6 g
Tłuszcze
1.61 g
Wartość energetyczna
731.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cukinia a’la ananas to świetny dodatek do mięs. Przygotowana według naszego przepisu może nam służyć naprawdę długo, dzięki czemu możemy cieszyć się nią również wtedy, kiedy brakuje nam świeżych warzyw. Smacznego!

Przygotowanie

522 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
  • Krok 2

    5 min
    Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.
  • Krok 3

    480 min
    Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
  • Krok 4

    20 min
    Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
  • Krok 5

    12 min
    Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.
Cukinia à la ananas

Krok 1 z 5

Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.

Cukinia à la ananas

Krok 2 z 5

Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.

Cukinia à la ananas

Krok 3 z 5

Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.

Cukinia à la ananas

Krok 4 z 5

Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.

Cukinia à la ananas

Krok 5 z 5

Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Marynowane rydze - jak zrobić?

    Marynowane rydze - jak zrobić?

    1 godz 40 min Łatwy
  • Brzoskwinie w syropie

    Brzoskwinie w syropie

    32 min Łatwy
  • Pomidory w zalewie

    Pomidory w zalewie

    30 min Łatwy
  • Dynia w occie

    Dynia w occie

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu