Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinia a’la ananas to świetny dodatek do mięs. Przygotowana według naszego przepisu może nam służyć naprawdę długo, dzięki czemu możemy cieszyć się nią również wtedy, kiedy brakuje nam świeżych warzyw. Smacznego!
Przygotowanie
522 min
Krok 1
5 min
Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
Krok 2
5 min
Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.
Krok 3
480 min
Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
Krok 4
20 min
Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
Krok 5
12 min
Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.
Krok 1
z
5
Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
Krok 2
z
5
Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.
Krok 3
z
5
Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
Krok 4
z
5
Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
Krok 5
z
5
Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Agata
Dodaje je jako ozdobę do tortu, deseru. Gdy ktoś z domowników ma chęć na coś słodkiego sięga po ananaski. Zachęcam.
Komentarze 1