Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia a''la ananas

0
522 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1500 g
Cukinia
3 szklanek
Woda
0.5 laska
Wanilia
500 g
Cukier
3 łyżek
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.07 g
Wartość energetyczna
731.34 kcal
Tłuszcze
1.61 g
Węglowodany
182.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

522 min
Krok 1
5 min
Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
Krok 2
5 min
Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.
Krok 3
480 min
Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
Krok 4
20 min
Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
Krok 5
12 min
Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.
Cukinia a''la ananas

Krok 1 z 5

Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.

Cukinia a''la ananas

Krok 2 z 5

Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię.

Cukinia a''la ananas

Krok 3 z 5

Dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.

Cukinia a''la ananas

Krok 4 z 5

Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.

Cukinia a''la ananas

Krok 5 z 5

Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.

Cukinia a’la ananas to świetny dodatek do mięs. Przygotowana według naszego przepisu może nam służyć naprawdę długo, dzięki czemu możemy cieszyć się nią również wtedy, kiedy brakuje nam świeżych warzyw. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika