Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukier cynamonowy

0
8min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Cukier puder (najlepiej trzcinowy)
1  szczypta
Mielony cynamon
1 
Kora cynamonu do dekoracji

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.05 g
Węglowodany
43.41 g
Tłuszcze
0.02 g
Wartość energetyczna
168.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

8 min
Krok 1
5 min
Dodaję do cukru cynamon, mieszam, przesypuję do szczelnie zamykanego słoiczka i dodaję korę cynamonu.
Krok 2
3 min
Tak przygotowany prezent dekoruję gałązką świerku i rafią, można dodać korę cynamonu i plasterek suszonej pomarańczy.
Cukier cynamonowy

Krok 1 z 2

Dodaję do cukru cynamon, mieszam, przesypuję do szczelnie zamykanego słoiczka i dodaję korę cynamonu.

Cukier cynamonowy

Krok 2 z 2

Tak przygotowany prezent dekoruję gałązką świerku i rafią, można dodać korę cynamonu i plasterek suszonej pomarańczy.

Dla łasuchów doskonałym prezentem kulinarnym może być także cukier cynamonowy. Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie. Wystarczy cukier puder, najlepiej trzcinowy, szczypta cynamonu i koniecznie dla dekoracji i aromatu kawałek kory cynamonowej. Taki cukier nadaje się nie tylko do udekorowania bożonarodzeniowego ciasta, ale także do naleśników i kawy, a ja z przyjemnością oprószyłabym takim cukrem śniadaniową kaszę mannę. Jeśli w Waszych domach serwujecie w Wigilię moczkę lub zupę migdałową, taki cukier też będzie doskonałym dodatkiem do takich zup.

Do mojego słoiczka potrzebowałam szklanki cukru pudru, na taką jego ilość szczypta cynamonu wystarczy, by nadać mu przyjemny, delikatny aromat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika