Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z nadzieniem dyniowym

Ciasto z nadzieniem dyniowym

(1)
2 godz 56 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
100  g
Masło
2  łyżek
Cukier puder
1 
Jajko
1  łyżka
Śmietana 12%
500  g
Puree z dyni
2 
Jajko
150  g
Cukier
0.5  puszka
Mleko skondensowane
1  łyżeczka
Cynamon
1  łyżeczka
Imbir
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.62 g
Węglowodany
32.08 g
Tłuszcze
7.91 g
Wartość energetyczna
207.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Półkruche ciasto zapiekane ze słodkim nadzieniem z dyni, skondensowanego mleka, cynamonu i imbiru. Ciasto z nadzieniem dyniowym to idealna propozycja na jesienne podwieczorki, ale możesz je przygotowywać przez cały rok korzystając z mrożonej dyni. Do ciasta wykorzystaj Cukier wanilinowy WINIARY, a zapach podczas pieczenia rozniesie się w całym domu. Ciasto z nadzieniem dyniowym podawaj z odrobiną sosu czekoladowego lub Bitej śmietany WINIARY.

Przygotowanie

176 min
  • Krok 1

    10 min
    Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia do zapiekania.
  • Krok 2

    30 min
    Dolej 0,5 szklanki wody, przykryj i wstaw do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.
  • Krok 3

    10 min
    Wystudź upieczoną dynię, w tym czasie utrzyj jajka z cukrem.
  • Krok 4

    7 min
    Do ucieranych jaj dodaj dynię, cynamon, imbir i szczyptę soli oraz mleko. Całość dokładnie zmiksuj.
  • Krok 5

    1 min
    Piekarnik nastaw na 220 stopni.
  • Krok 6

    5 min
    Przygotuj ciasto. Mąkę posiekaj z cukrem, masłem i proszkiem do pieczenia.
  • Krok 7

    5 min
    Dodaj jajo i śmietanę i dokładnie zagnieć ciasto.
  • Krok 8

    30 min
    Wyrobione ciasto włóż w woreczku do lodówki na 30 minut.
  • Krok 9

    3 min
    Tortownicę wyłóż ciastem, na to wylej masę dyniową.
  • Krok 10

    45 min
    Piecz 15 minut w 220 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.
  • Krok 11

    30 min
    Po upieczeniu ciasto schłódź.
Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 1 z 11

Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia do zapiekania.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 2 z 11

Dolej 0,5 szklanki wody, przykryj i wstaw do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 3 z 11

Wystudź upieczoną dynię, w tym czasie utrzyj jajka z cukrem.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 4 z 11

Do ucieranych jaj dodaj dynię, cynamon, imbir i szczyptę soli oraz mleko. Całość dokładnie zmiksuj.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 5 z 11

Piekarnik nastaw na 220 stopni.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 6 z 11

Przygotuj ciasto. Mąkę posiekaj z cukrem, masłem i proszkiem do pieczenia.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 7 z 11

Dodaj jajo i śmietanę i dokładnie zagnieć ciasto.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 8 z 11

Wyrobione ciasto włóż w woreczku do lodówki na 30 minut.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 9 z 11

Tortownicę wyłóż ciastem, na to wylej masę dyniową.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 10 z 11

Piecz 15 minut w 220 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 11 z 11

Po upieczeniu ciasto schłódź.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
R Renata

Bardzo zły przepis, masa dyniowa jest całkowicie płynna, ciasto jest mokre, przesiąknięte, składniki rozwarstwione pod wpływem temperatury. Po upieczeniu na dół opada mleko, potem jest całkowicie mokre ciasto, a na samą górę wypływa dynia, również mokra. Zdecydowanie nie polecam!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Halloween
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wykwintne ciasto wiśniowe

    Wykwintne ciasto wiśniowe

    2 godz 46 min Łatwy
  • Ciasto dyniowe

    Ciasto dyniowe

    3 godz 47 min Łatwy
  • Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

    Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

    1 godz 17 min Łatwy
  • Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

    Tarta z masą krówkową i serkiem mascarpone pod pierzynką z migdałów

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu