
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto z nadzieniem dyniowym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
30 minKrok 3
10 minKrok 4
7 minKrok 5
1 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
30 minKrok 9
3 minKrok 10
45 minKrok 11
30 minKrok 1 z 11
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 2 z 11
Dolej 0,5 szklanki wody, przykryj i wstaw do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 z 11
Wystudź upieczoną dynię, w tym czasie utrzyj jajka z cukrem.
Krok 4 z 11
Do ucieranych jaj dodaj dynię, cynamon, imbir i szczyptę soli oraz mleko. Całość dokładnie zmiksuj.
Krok 5 z 11
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Krok 6 z 11
Przygotuj ciasto. Mąkę posiekaj z cukrem, masłem i proszkiem do pieczenia.
Krok 7 z 11
Dodaj jajo i śmietanę i dokładnie zagnieć ciasto.
Krok 8 z 11
Wyrobione ciasto włóż w woreczku do lodówki na 30 minut.
Krok 9 z 11
Tortownicę wyłóż ciastem, na to wylej masę dyniową.
Krok 10 z 11
Piecz 15 minut w 220 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.
Krok 11 z 11
Po upieczeniu ciasto schłódź.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0