Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

0
176 min
Łatwy

Składniki

-
16 16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 g
Masło
2 łyżek
Cukier puder
1 
Jajko
1 łyżka
Śmietana 12%
500 g
Puree z dyni
2 
Jajko
150 g
Cukier
0.5 puszka
Mleko skondensowane
1 łyżeczka
Cynamon
1 łyżeczka
Imbir
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
207.66 kcal
Tłuszcze
8.91 g
Węglowodany
31.08 g
Białko
4.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

176 min
Krok 1
10 min
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 2
30 min
Dolej 0,5 szklanki wody, przykryj i wstaw do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
10 min
Wystudź upieczoną dynię, w tym czasie utrzyj jajka z cukrem.
Krok 4
7 min
Do ucieranych jaj dodaj dynię, cynamon, imbir i szczyptę soli oraz mleko. Całość dokładnie zmiksuj.
Krok 5
1 min
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Krok 6
5 min
Przygotuj ciasto. Mąkę posiekaj z cukrem, masłem i proszkiem do pieczenia.
Krok 7
5 min
Dodaj jajo i śmietanę i dokładnie zagnieć ciasto.
Krok 8
30 min
Wyrobione ciasto włóż w woreczku do lodówki na 30 minut.
Krok 9
3 min
Tortownicę wyłóż ciastem, na to wylej masę dyniową.
Krok 10
45 min
Piecz 15 minut w 220 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.
Krok 11
30 min
Po upieczeniu ciasto schłódź.
Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 1 z 11

Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia do zapiekania.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 2 z 11

Dolej 0,5 szklanki wody, przykryj i wstaw do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 3 z 11

Wystudź upieczoną dynię, w tym czasie utrzyj jajka z cukrem.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 4 z 11

Do ucieranych jaj dodaj dynię, cynamon, imbir i szczyptę soli oraz mleko. Całość dokładnie zmiksuj.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 5 z 11

Piekarnik nastaw na 220 stopni.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 6 z 11

Przygotuj ciasto. Mąkę posiekaj z cukrem, masłem i proszkiem do pieczenia.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 7 z 11

Dodaj jajo i śmietanę i dokładnie zagnieć ciasto.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 8 z 11

Wyrobione ciasto włóż w woreczku do lodówki na 30 minut.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 9 z 11

Tortownicę wyłóż ciastem, na to wylej masę dyniową.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 10 z 11

Piecz 15 minut w 220 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.

Ciasto z nadzieniem dyniowym

Krok 11 z 11

Po upieczeniu ciasto schłódź.

Półkruche ciasto zapiekane ze słodkim nadzieniem z dyni, skondensowanego mleka, cynamonu i imbiru. Ciasto z nadzieniem dyniowym to idealna propozycja na jesienne podwieczorki, ale możesz je przygotowywać przez cały rok korzystając z mrożonej dyni. Do ciasta wykorzystaj Cukier wanilinowy WINIARY, a zapach podczas pieczenia rozniesie się w całym domu. Ciasto z nadzieniem dyniowym podawaj z odrobiną sosu czekoladowego lub Bitej śmietany WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika