Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z mango
Dodaj do CookBook

Ciasto z mango

(0)
1 godz 22 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Mango
400  ml
Mleko skondensowane
6 
Jajko
300  g
Mąka
5  g
Masło
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
51 g
Wartość energetyczna
308.4 kcal
Tłuszcze
7.2 g
Białko
10.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ciasto z mango to kulinarna podróż w tropiki. Już po jednym kęsie poczujesz się jak na egzotycznych wakacjach pod palmami. W przypadku tego ciasta króluje smak mango – pozostałe składniki uzupełniają ten domowy wypiek i odpowiadają za jego konsystencję. Jeśli masz ochotę przygotować to ciasto, to przepis w sam raz na co dzień i na specjalne okazje.


Ciasto z mango – przepis dla początkujących i zaawansowanych cukierników

Lubisz piec i szukasz przepisu na kolejne domowe wypieki? Mamy coś dla Ciebie. Co powiesz na proste ciasto z mango? Taki deser nie jest trudny do przygotowania i świetnie sprawdzi się, gdy masz chęć na coś słodkiego, zwłaszcza gdy lubisz smak egzotycznych owoców. Puszyste ciasto w połączeniu z delikatnym, charakterystycznym smakiem egzotycznego mango to doskonały duet. Po upieczeniu możesz udekorować ciasto np. domowym lukrem, polewą czekoladową (z białej, mlecznej lub gorzkiej czekolady) lub oprószyć je delikatnie cukrem pudrem. Każda z tych wersji ciasta z mango zyska swoich zwolenników. Smacznego!

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej piekarnik 220°C (góra-dół). Obierz mango, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka rozbij do dużej miski i ubij mikserem jak białka.
  • Krok 3

    5 min
    Do jajek wlej delikatnie mleko skondensowane, proszek do pieczenia wymieszaj z mąką i delikatnie połącz z poprzednią mieszanką.
  • Krok 4

    2 min
    Do ciasta dodaj pokrojone w kostkę mango. Rozpuść masło, posmaruj nim formę do ciasta i wypełnij ją masą.
  • Krok 5

    65 min
    Wstaw do piekarnika i w połowie pieczenia przykryj formę, aby nie przypalić wierzchu ciasta.
Ciasto z mango

Krok 1 z 5

Rozgrzej piekarnik 220°C (góra-dół). Obierz mango, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę.

Ciasto z mango

Krok 2 z 5

Jajka rozbij do dużej miski i ubij mikserem jak białka.

Ciasto z mango

Krok 3 z 5

Do jajek wlej delikatnie mleko skondensowane, proszek do pieczenia wymieszaj z mąką i delikatnie połącz z poprzednią mieszanką.

Ciasto z mango

Krok 4 z 5

Do ciasta dodaj pokrojone w kostkę mango. Rozpuść masło, posmaruj nim formę do ciasta i wypełnij ją masą.

Ciasto z mango

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika i w połowie pieczenia przykryj formę, aby nie przypalić wierzchu ciasta.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu