Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z krówką i kawą
Ciasto z krówką i kawą
Ciasto z krówką i kawą
Dodaj do CookBook

Ciasto z krówką i kawą

(1)
1 godz 29 min
Łatwy
Autorem przepisu jest aga-25
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
2  łyżek
Kakao
4  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
4  łyżek
Cukier
4 
Jajko
3  łyżek
Olej
12  g
Kawa NESCAFÉ Classic
1  łyżka
Ocet
1  łyżka
Proszek do pieczenia
1  puszka
Kajmak
2  łyżek
Żelatyna Winiary
0.5  szklanka
Woda
50  g
WINIARY Bita śmietana
0.5  szklanka
Woda
140  g
Biszkopty
trochę
Czekoladowe wiórki
2  szklanek
Śmietana 30%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
25.1 g
Wartość energetyczna
197.9 kcal
Tłuszcze
8.5 g
Białko
5.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto z krówką i kawą idealne do… kawy! Puszyste i smakowite ciasto zachwyci naszych gości i całą rodzinę. Galaretka cytrynowa WINIARY, sprawi, że zyskamy aromat i smak cytrusów, które doda naszemu deserowi orzeźwienia i apetyczności, której i tak już mamy pod dostatkiem. Smacznego!

Przygotowanie

89 min
  • Krok 1

    10 min
    Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  • Krok 2

    2 min
    Dodajemy żółtka.
  • Krok 3

    2 min
    Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
  • Krok 4

    2 min
    Dodajemy olej i ocet.
  • Krok 5

    30 min
    Pieczemy w 180 stopniach w foremce 25x36 przez 30 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Poncz: We wrzątku rozpuszczamy kawę.
  • Krok 7

    3 min
    Kawą nasączamy biszkopty.
  • Krok 8

    5 min
    Masa: Śmietankę ubijamy na sztywno.
  • Krok 9

    5 min
    Masę krówkową miksujemy.
  • Krok 10

    5 min
    Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, podgrzewamy do rozpuszczenia.
  • Krok 11

    2 min
    Do masy krówkowej dodajemy zimną kawę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody.
  • Krok 12

    2 min
    Następnie dodajemy gorącą żelatynę i miksujemy.
  • Krok 13

    3 min
    Dodajemy porcjami ubitą śmietankę.
  • Krok 14

    5 min
    Na ciasto wykładamy połowę masy, (gdy lekko zacznie tężeć) następnie układamy biszkopty z przerwami i przykrywamy masą.
  • Krok 15

    5 min
    Masa z bitej śmietany w proszku: Bitą śmietanę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 16

    2 min
    Dodajemy do niej lekko tężejącą galaretkę cytrynową.
  • Krok 17

    3 min
    Masę z bitej śmietany wykładamy na masę krówkowo-kawową.
  • Krok 18

    1 min
    Ciasto podajemy posypane czekoladowymi wiórkami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    Ciasto drożdżowe z owocami

    3 godz 15 min Łatwy
  • Ciasto z makiem i kokosem

    Ciasto z makiem i kokosem

    35 min Łatwy
  • Dziecinnie proste ciasto biszkoptowe z truskawkami

    Dziecinnie proste ciasto biszkoptowe z truskawkami

    1 godz 25 min Łatwy
  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu