Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z jagodami bez pieczenia

Ciasto z jagodami bez pieczenia

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ilka86

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

15 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka jagodowy smak WINIARY
5  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
Biszkopt
900  g
Jogurt z owocami leśnymi
0.5  szklanka
Woda
250  ml
Śmietana 30%
250  g
Jagody
3  łyżek
Cukier puder
200  g
Jagody
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.5 g
Węglowodany
24.45 g
Tłuszcze
6.6 g
Wartość energetyczna
171.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ta propozycja to ciasto, które przyrządza się bez użycia piekarnika. Jest niezwykle orzeźwiające, lekkie i mało słodkie. Zamiast jagód możecie użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, winogron itp.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    2 min
    Żelatynę zalewam zimną wodą (1/2 szklanki) i pozostawiam do napęcznienia.
  • Krok 2

    5 min
    Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem, po czym łączę jogurtem.
  • Krok 3

    3 min
    Napęczniałą żelatynę pogrzewam w mikrofalówce do rozpuszczenia. Do śmietanowo-jogurtowej masy dodaję ostudzoną żelatynę, mieszam dokładnie.
  • Krok 4

    2 min
    Wrzucam umyte i osuszone jagody, delikatnie mieszam.
  • Krok 5

    3 min
    Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładam biszkopcikami. Wylewam masę, wyrównuję łyżką.
  • Krok 6

    90 min
    Wstawiam do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.
  • Krok 7

    125 min
    Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody. Ostudzoną galaretką zalewam ciasto, wrzucam jagody i ponownie wstawiam do lodówki.
Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 1 z 7

Żelatynę zalewam zimną wodą (1/2 szklanki) i pozostawiam do napęcznienia.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 2 z 7

Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem, po czym łączę jogurtem.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 3 z 7

Napęczniałą żelatynę pogrzewam w mikrofalówce do rozpuszczenia. Do śmietanowo-jogurtowej masy dodaję ostudzoną żelatynę, mieszam dokładnie.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 4 z 7

Wrzucam umyte i osuszone jagody, delikatnie mieszam.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 5 z 7

Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładam biszkopcikami. Wylewam masę, wyrównuję łyżką.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 6 z 7

Wstawiam do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.

Ciasto z jagodami bez pieczenia

Krok 7 z 7

Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody. Ostudzoną galaretką zalewam ciasto, wrzucam jagody i ponownie wstawiam do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

    Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

    4 godz 20 min Łatwy
  • Kulki Rafaello

    Kulki Rafaello

    2 godz 45 min Łatwy
  • Terrina z żurkiem i jajem

    Terrina z żurkiem i jajem

    6 godz 30 min Średni
  • Ciasto rafaello na biszkopcie

    Ciasto rafaello na biszkopcie

    3 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu