
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto z jagodami bez pieczenia

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
90 minKrok 7
125 minKrok 1 z 7
Żelatynę zalewam zimną wodą (1/2 szklanki) i pozostawiam do napęcznienia.
Krok 2 z 7
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem, po czym łączę jogurtem.
Krok 3 z 7
Napęczniałą żelatynę pogrzewam w mikrofalówce do rozpuszczenia. Do śmietanowo-jogurtowej masy dodaję ostudzoną żelatynę, mieszam dokładnie.
Krok 4 z 7
Wrzucam umyte i osuszone jagody, delikatnie mieszam.
Krok 5 z 7
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładam biszkopcikami. Wylewam masę, wyrównuję łyżką.
Krok 6 z 7
Wstawiam do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.
Krok 7 z 7
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody. Ostudzoną galaretką zalewam ciasto, wrzucam jagody i ponownie wstawiam do lodówki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0