Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto wulkan czekoladowy

Ciasto wulkan czekoladowy

(2)
22min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  szklanka
Cukier
50  g
Masło
250  ml
Mleko skondensowane niesłodzone
1  łyżeczka
Aromat waniliowy
2  łyżek
Cukier puder
0.67  szklanka
Mąka pszenna
4 
Jajka
375  g
Czekolada gorzka
0.5  szklanka
Truskawki lub inne ulubione owoce (maliny, borówki, jeżyny...)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.86 g
Węglowodany
31.73 g
Tłuszcze
18.7 g
Wartość energetyczna
318.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto wulkan czekoladowy to deser dla prawdziwych miłośników słodkości i czekolady. Przygotujesz go z niewielu składników, a efekt końcowy zaskoczy Twoich bliskich. To ciasto możesz zaserwować w czasie walentynkowej kolacji, a także na co dzień - bez specjalnej okazji. Gdy masz chęć na coś słodkiego - czekoladowy wulkan idealnie się sprawdzi. Masz chęć przygotować prosty, pyszny i mocno czekoladowy deser? Sięgnij po nasz przepis na wulkan czekoladowy!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Miękkie masło ubij z cukrem, tworząc krem. Dodaj mleko skondensowane i jajka, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
  • Krok 2

    3 min
    Dodaj aromat waniliowy, rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. Następnie dodaj mąkę.
  • Krok 3

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury ok. 250ºC.
  • Krok 4

    2 min
    Umieścić ciasto w 10 foremkach (możesz je wcześniej posmarować masłem i oprószyć mąką).
  • Krok 5

    10 min
    Piecz przez 10 - 12 minut lub do momentu, aż ciasto zetnie się z wierzchu.
  • Krok 6

    1 min
    Po upieczeniu odkrój ciasto od foremki i wyłóż na talerz. Podawaj posypane cukrem pudrem i truskawkami (lub innymi owocami).
Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 1 z 6

Miękkie masło ubij z cukrem, tworząc krem. Dodaj mleko skondensowane i jajka, dobrze mieszając po każdym dodaniu.

Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 2 z 6

Dodaj aromat waniliowy, rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. Następnie dodaj mąkę.

Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 3 z 6

Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury ok. 250ºC.

Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 4 z 6

Umieścić ciasto w 10 foremkach (możesz je wcześniej posmarować masłem i oprószyć mąką).

Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 5 z 6

Piecz przez 10 - 12 minut lub do momentu, aż ciasto zetnie się z wierzchu.

Ciasto wulkan czekoladowy

Krok 6 z 6

Po upieczeniu odkrój ciasto od foremki i wyłóż na talerz. Podawaj posypane cukrem pudrem i truskawkami (lub innymi owocami).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    40 min Łatwy
  • Łazanki z kapustą i kiełbasą

    Łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Parówki w cieście

    Parówki w cieście

    32 min Łatwy
  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    30 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu