Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto à la sernik

Ciasto à la sernik

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Autorem przepisu jest riwona

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
1  paczka
Proszek do pieczenia WINIARY
3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Cukier puder
6 
Żółtko
1  kostka
Margaryna
1500  ml
Śmietana 18%
1.5  szklanek
Cukier puder
6 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.54 g
Węglowodany
38.46 g
Tłuszcze
11.63 g
Wartość energetyczna
288.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne ciasto a la sernik to niewątpliwie kusząca propozycja do wykonania dla każdego łasucha łatwych a do tego wyśmienitych ciast. Wykonaj ciasto kruche, podziel na dwie części, jedną podpiecz w piekarniku a drugą wstaw do lodówki. Ze śmietany, budyniu, piany z białek oraz cukru pudru wykonaj masę, którą po wymieszaniu rozłóż na podpieczone ciasto, a na masę zetrzyj ciasto z lodówki. Piecz w piekarniku, a następnie rozkoszuj się wspaniałym aromatem oraz niesamowitym smakiem ciasta a la sernik.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
  • Krok 2

    5 min
    Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
  • Krok 3

    10 min
    Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  • Krok 4

    10 min
    Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
  • Krok 5

    50 min
    Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.
Ciasto à la sernik

Krok 1 z 5

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.

Ciasto à la sernik

Krok 2 z 5

Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.

Ciasto à la sernik

Krok 3 z 5

Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

Ciasto à la sernik

Krok 4 z 5

Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.

Ciasto à la sernik

Krok 5 z 5

Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierożki ravioli z mięsem

    Pierożki ravioli z mięsem

    1 godz Łatwy
  • Pleśniak ze śliwkami i jabłkami

    Pleśniak ze śliwkami i jabłkami

    1 godz 45 min Średni
  • Sernik z jogurtów greckich

    Sernik z jogurtów greckich

    1 godz 50 min Łatwy
  • Różowy sernik

    Różowy sernik

    3 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu