Ciasto à la sernik
85min
Łatwy
2 opakowań
1 paczka
3 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szklanka
Cukier puder
6
Żółtko
1 kostka
Margaryna
1500 ml
Śmietana 18%
1.5 szklanek
Cukier puder
6
Białko
.
Wartości odżywcze
Białko
125.88 g
Węglowodany
745.83 g
Tłuszcze
496.13 g
Wartość energetyczna
7938.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
5 min
Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
Krok 3
10 min
Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Krok 4
10 min
Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Krok 5
50 min
Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.
Pyszne ciasto a la sernik to niewątpliwie kusząca propozycja do wykonania dla każdego łasucha łatwych a do tego wyśmienitych ciast. Wykonaj ciasto kruche, podziel na dwie części, jedną podpiecz w piekarniku a drugą wstaw do lodówki. Ze śmietany, budyniu, piany z białek oraz cukru pudru wykonaj masę, którą po wymieszaniu rozłóż na podpieczone ciasto, a na masę zetrzyj ciasto z lodówki. Piecz w piekarniku, a następnie rozkoszuj się wspaniałym aromatem oraz niesamowitym smakiem ciasta a la sernik.
Komentarze 0