Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto à la sernik

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest riwona
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  szklanka
Cukier puder
6 
Żółtko
1  kostka
Margaryna
1500  ml
Śmietana 18%
1.5  szklanek
Cukier puder
6 
Białko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
125.88 g
Węglowodany
745.83 g
Tłuszcze
496.13 g
Wartość energetyczna
7938.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
5 min
Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
Krok 3
10 min
Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Krok 4
10 min
Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Krok 5
50 min
Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.
Ciasto à la sernik

Krok 1 z 5

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.

Ciasto à la sernik

Krok 2 z 5

Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.

Ciasto à la sernik

Krok 3 z 5

Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

Ciasto à la sernik

Krok 4 z 5

Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.

Ciasto à la sernik

Krok 5 z 5

Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.

Pyszne ciasto a la sernik to niewątpliwie kusząca propozycja do wykonania dla każdego łasucha łatwych a do tego wyśmienitych ciast. Wykonaj ciasto kruche, podziel na dwie części, jedną podpiecz w piekarniku a drugą wstaw do lodówki. Ze śmietany, budyniu, piany z białek oraz cukru pudru wykonaj masę, którą po wymieszaniu rozłóż na podpieczone ciasto, a na masę zetrzyj ciasto z lodówki. Piecz w piekarniku, a następnie rozkoszuj się wspaniałym aromatem oraz niesamowitym smakiem ciasta a la sernik.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha