Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne ciasto a la sernik to niewątpliwie kusząca propozycja do wykonania dla każdego łasucha łatwych a do tego wyśmienitych ciast. Wykonaj ciasto kruche, podziel na dwie części, jedną podpiecz w piekarniku a drugą wstaw do lodówki. Ze śmietany, budyniu, piany z białek oraz cukru pudru wykonaj masę, którą po wymieszaniu rozłóż na podpieczone ciasto, a na masę zetrzyj ciasto z lodówki. Piecz w piekarniku, a następnie rozkoszuj się wspaniałym aromatem oraz niesamowitym smakiem ciasta a la sernik.
Przygotowanie
85 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
5 min
Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
Krok 3
10 min
Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Krok 4
10 min
Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Krok 5
50 min
Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.
Krok 1
z
5
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
z
5
Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
Krok 3
z
5
Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Krok 4
z
5
Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Krok 5
z
5
Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0