Ciasto bez jajek
70min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
24.23 g
Węglowodany
375.09 g
Tłuszcze
86.89 g
Wartość energetyczna
2361.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, sodę oraz kakao i mieszamy do połączenia.
Krok 2
15 min
Następnie, kolejno wlewamy olej, ocet i kilka kropli aromatu waniliowego. Dolewamy wodę i mieszamy wszystko, aż do połączenia.
Krok 3
45 min
Pieczemy 45-50 min w 175 stopniach.
Przepis na ciasto kakaowe bez jajek jest wyjątkowo prosty i szybki! Składniki z przepisu na to proste ciasto wystarczy wymieszać ze sobą. Zajmie ci to dosłownie chwilę. Upieczone ciasto przypomina klasyczne brownie i świetnie sprawdzi się, jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości lub, gdy po prostu, masz ochotę na coś czekoladowego.
Komentarze 7