Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Ciasto Huragan

Ciasto Huragan

(1)
17min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  szklanka
Czekolada do picia
1  szklanka
Cukier puder
0.5  szklanka
Mleko
2  szklanek
Mąka pszenna
4 
Jajko
2  szklanek
Cukier puder
2  szklanek
Mleko
100  g
Masło
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  szklanka
Czekolada do picia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.38 g
Węglowodany
69.88 g
Tłuszcze
5.37 g
Wartość energetyczna
348.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Domowe wypieki kojarzą Ci się ze skomplikowanym procesem i godzinami spędzonymi w kuchni? Czas to zmienić. Mamy dla Ciebie pomysł na szybkie, bardzo proste i intensywnie czekoladowe ciasto, z którym poradzą sobie nawet początkujący cukiernicy. To nasz przepis na ciasto huragan. Sprawdź, jak je zrobić.

Zacznij od połączenia wszystkich składników. Masę na ciasto Huragan przygotujesz z mleka, mąki, jajek, cukru pudru, masła, proszku do pieczenia WINIARY i czekolady do picia w proszku. Wymieszane składniki przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do kuchenki mikrofalowej i piecz przez ok. 14-15 minut. W tym przepisie nie musisz nawet włączać piekarnika i czekać kilkudziesięciu minut. Wystarczy kwadrans, żeby ciasto było gotowe. Ostatnim krokiem jest dekoracja ciasta. My proponujemy lukier czekoladowy, ale jeśli wolisz dodać coś od siebie, możesz posypać wierzch np. wiórkami kokosowymi albo posiekanymi orzechami.

Nagle naszła Cię ochota na coś słodkiego? A może właśnie wpadli goście z niezapowiedzianą wizytą? Poczęstuj ich kawałkiem ciasta lub upiecz dla swoich domowników ciasto huragan – przepis już na Ciebie czeka. Nie będziesz żałować, a Twoi bliscy będą zaskoczeni smakiem tego ekspresowego, niebanalnego wypieku.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1 - LUKIER

    1 min
    Wymieszaj czekoladę do picia w proszku (1/2 szklanki), mleko (1/2 szklanki), cukier puder (1 szklankę). Odstaw na czas przygotowania ciasta.
  • Krok 2 - CIASTO

    1 min
    Pozostałe składniki umieść w blenderze i zmiksuj.
  • Krok 3

    14 min
    Masę przełóż do żaroodpornej formy i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 14 minut – na grzanie z dużą mocą.
  • Krok 4

    1 min
    Po tym czasie wyjmij ciasto i udekoruj je przygotowanym wcześniej lukrem.
Ciasto Huragan

Krok 1 - LUKIER z 4

Wymieszaj czekoladę do picia w proszku (1/2 szklanki), mleko (1/2 szklanki), cukier puder (1 szklankę). Odstaw na czas przygotowania ciasta.

Ciasto Huragan

Krok 2 - CIASTO z 4

Pozostałe składniki umieść w blenderze i zmiksuj.

Ciasto Huragan

Krok 3 z 4

Masę przełóż do żaroodpornej formy i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 14 minut – na grzanie z dużą mocą.

Ciasto Huragan

Krok 4 z 4

Po tym czasie wyjmij ciasto i udekoruj je przygotowanym wcześniej lukrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

  • Pikantny sos meksykański

    Pikantny sos meksykański

    14 min Łatwy
  • Zapiekanka z kurczakiem i brokułami

    Zapiekanka z kurczakiem i brokułami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Omlet na słodko

    Omlet na słodko

    23 min Łatwy
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

    Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

    30 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu