Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto francuskie z kremem karpatkowym
Dodaj do CookBook

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  paczka
Krem karpatka
500  ml
Mleko
200  g
Masło
trochę
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  tabliczka
Czekolada gorzka
10  g
Perełki cukrowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.6 g
Wartość energetyczna
193.6 kcal
Tłuszcze
12.8 g
Białko
3.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Spodziewasz się gości, a nie miałaś czasu na zrobienie czasochłonnego ciasta? Wykonaj pyszne, ekspresowe ciasto francuskie z kremem karpatkowym, które zajmie Ci tylko kilka chwil! Twoi goście będą zachwyceni smakiem i efektem, a jeśli zdradzisz im, jak szybko je wykonałaś, będą zdumieni ;). Sprawdź koniecznie przepis na ciasto francuskie z kremem karpatkowym.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    15 min
    Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.
  • Krok 2

    10 min
    Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając.
  • Krok 3

    5 min
    Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.
  • Krok 4

    5 min
    Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.
  • Krok 5

    5 min
    Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.
Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 1 z 5

Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 2 z 5

Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 3 z 5

Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 4 z 5

Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 5 z 5

Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu