Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
1 paczka
Krem karpatka
500 ml
Mleko
200 g
Masło
1 trochę
Cukier puder
0.5 tabliczka
Czekolada gorzka
10 g
Perełki cukrowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.12 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcze
43.57 g
Wartość energetyczna
518.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.
Krok 2
10 min
Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając.
Krok 3
5 min
Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.
Krok 4
5 min
Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.
Krok 5
5 min
Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.
Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 1 z 5

Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 2 z 5

Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 3 z 5

Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 4 z 5

Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.

Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Krok 5 z 5

Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.

Spodziewasz się gości, a nie miałaś czasu na zrobienie czasochłonnego ciasta? Wykonaj pyszne, ekspresowe ciasto francuskie z kremem karpatkowym, które zajmie Ci tylko kilka chwil! Twoi goście będą zachwyceni smakiem i efektem, a jeśli zdradzisz im, jak szybko je wykonałaś, będą zdumieni ;). Sprawdź koniecznie przepis na ciasto francuskie z kremem karpatkowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika