
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
2 minKrok 5
5 minKrok 6
10 minKrok 7
20 minKrok 1 z 7
Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
Krok 2 z 7
Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 z 7
Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.
Krok 4 z 7
Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
Krok 5 z 7
Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
Krok 6 z 7
Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
Krok 7 z 7
Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0