Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

(0)
57min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
2 
Jabłka
5  dag
Czekolada
1  łyżka
Miód
1 
Jajko
1  łyżka
Cukier wanilinowy WINIARY
1  szczypta
Przyprawa do grzańca
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.11 g
Węglowodany
22.84 g
Tłuszcze
12.48 g
Wartość energetyczna
213.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą to pyszny przepis na słodki deser. Do tego przepisu idealnie pasują lody czekoladowe. Takie połączenie z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości. Sprawdź nasz przepis na ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą!

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    5 min
    Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
  • Krok 2

    5 min
    Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    10 min
    Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.
  • Krok 4

    2 min
    Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
  • Krok 5

    5 min
    Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
  • Krok 6

    10 min
    Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
  • Krok 7

    20 min
    Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 1 z 7

Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 2 z 7

Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 3 z 7

Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 4 z 7

Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 5 z 7

Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 6 z 7

Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 7 z 7

Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka francuskie z jabłkami

    Ciastka francuskie z jabłkami

    45 min Łatwy
  • Mus jabłkowy

    Mus jabłkowy

    27 min Łatwy
  • Budyniowiec z jabłkami

    Budyniowiec z jabłkami

    1 godz 32 min Łatwy
  • Szarlotka na francuskim cieście

    Szarlotka na francuskim cieście

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu