Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą
Dodaj do CookBook

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

(0)
57 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
2 
Jabłka
5  dag
Czekolada
1  łyżka
Miód
1 
Jajko
1  łyżka
Cukier wanilinowy WINIARY
1  szczypta
Przyprawa do grzańca
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.8 g
Wartość energetyczna
213.6 kcal
Tłuszcze
12.5 g
Białko
3.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą to pyszny przepis na słodki deser. Do tego przepisu idealnie pasują lody czekoladowe. Takie połączenie z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości. Sprawdź nasz przepis na ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą!

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    5 min
    Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
  • Krok 2

    5 min
    Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    10 min
    Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.
  • Krok 4

    2 min
    Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
  • Krok 5

    5 min
    Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
  • Krok 6

    10 min
    Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
  • Krok 7

    20 min
    Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 1 z 7

Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 2 z 7

Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 3 z 7

Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 4 z 7

Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 5 z 7

Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 6 z 7

Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Krok 7 z 7

Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu