Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.
Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.