Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą
57min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.78 g
Węglowodany
57.62 g
Tłuszcze
31.19 g
Wartość energetyczna
535.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
57 min
Krok 1
5 min
Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
Krok 2
5 min
Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3
10 min
Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu. Całość smażyć do miękkości jabłek.
Krok 4
2 min
Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
Krok 5
5 min
Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
Krok 6
10 min
Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
Krok 7
20 min
Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy bez dodatków.
Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą to pyszny przepis na słodki deser. Do tego przepisu idealnie pasują lody czekoladowe. Takie połączenie z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości. Sprawdź nasz przepis na ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą!
Komentarze 0