Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej i dodaj do niej proszek do pieczenia.
Utrzyj margarynę z 1 szklanką cukru, Cukrem wanilinowym i 6 żółtkami. Dodaj mąkę.
6 białek ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem.
Ciasto podziel na dwie równe połowy, do jednej dodaj kakao i 2 łyżki wody, i ponownie wymieszaj tę połowę.
Natłuść blachę, wyłóż jasną połowę ciasta. Na jasne ciasto wyłóż ciemne ciasto i rozłóż owoce.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz 45 minut.
Z mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.
Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i dodawaj po łyżce budyniu stale miksując.
Żeby przygotować polewę, zagotuj margarynę, wodę, cukier i kakao na małym ogniu, mieszając.
Na upieczone i wystudzone ciasto wyłóż krem i polej całość polewą.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0