
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto Fale Dunaju
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
45 minKrok 7
5 minKrok 8
1 minKrok 9
5 minKrok 10
5 minKrok 11
2 minKrok 1 z 11
Mąkę przesiej i dodaj do niej proszek do pieczenia.
Krok 2 z 11
Utrzyj margarynę z 1 szklanką cukru, Cukrem wanilinowym i 6 żółtkami. Dodaj mąkę.
Krok 3 z 11
6 białek ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem.
Krok 4 z 11
Ciasto podziel na dwie równe połowy, do jednej dodaj kakao i 2 łyżki wody, i ponownie wymieszaj tę połowę.
Krok 5 z 11
Natłuść blachę, wyłóż jasną połowę ciasta. Na jasne ciasto wyłóż ciemne ciasto i rozłóż owoce.
Krok 6 z 11
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz 45 minut.
Krok 7 z 11
Z mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 8 z 11
Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.
Krok 9 z 11
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i dodawaj po łyżce budyniu stale miksując.
Krok 10 z 11
Żeby przygotować polewę, zagotuj margarynę, wodę, cukier i kakao na małym ogniu, mieszając.
Krok 11 z 11
Na upieczone i wystudzone ciasto wyłóż krem i polej całość polewą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0