Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

(0)
3 godz 45 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest @JEDZ.PYSZNIE
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
90  g
Mąka
1  szczypta
Sól
30  g
Erytrol
20  g
Kakao
12  ml
Olej
1  słoik
Dżem wiśniowy
400  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
400  ml
Śmietanka 30%
30  g
Erytrol

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.55 g
Węglowodany
23.9 g
Tłuszcze
18.37 g
Wartość energetyczna
291.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

225 min
Krok 1
30 min
Składniki do biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą na sztywną pianę, stopniowo dodawaj erytrytol. Gdy białka będą ubite, dodaj żółtka oraz olej i miksuj jeszcze chwilę. Dodaj przesianą mąkę, kakao i mieszaj szpatułką do połączenia składników. Piecz 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół.
Krok 2
30 min
Gdy biszkopt się upiecze, przez pierwsze 10 minut studź go w otwartym piekarniku, następnie wyjmij go z formy i przewróć górą ciasta do dołu aby górka biszkoptu się spłaszczyła. Gdy biszkopt całkowicie przestygnie przekrój go na pół.
Krok 3
40 min
W międzyczasie przygotuj krem. Budyń ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Całkowicie go schłodź. Żelatynę wymieszaj z odrobiną wody i pozostaw, aż napęcznieje. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę z dodatkiem ksylitolu. Dodaj schłodzony budyń i dokładnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaj 2 łyżki masy, dokładnie wymieszaj, następnie żelatynę dodaj do miski z kremem i połącz.
Krok 4
5 min
Biszkopt przekrój na pół - posmaruj go dżemem, na który wyłożysz krem. Przykryj drugą połową biszkoptu.
Krok 5
120 min
Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 1 z 5

Składniki: Mąka, Jajko, Sól, Erytrol, Olej, Kakao

Składniki do biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą na sztywną pianę, stopniowo dodawaj erytrytol. Gdy białka będą ubite, dodaj żółtka oraz olej i miksuj jeszcze chwilę. Dodaj przesianą mąkę, kakao i mieszaj szpatułką do połączenia składników. Piecz 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 2 z 5

Gdy biszkopt się upiecze, przez pierwsze 10 minut studź go w otwartym piekarniku, następnie wyjmij go z formy i przewróć górą ciasta do dołu aby górka biszkoptu się spłaszczyła. Gdy biszkopt całkowicie przestygnie przekrój go na pół.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 3 z 5

Składniki: Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY, Żelatyna WINIARY, Mleko, Śmietanka 30%, Erytrol

W międzyczasie przygotuj krem. Budyń ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Całkowicie go schłodź. Żelatynę wymieszaj z odrobiną wody i pozostaw, aż napęcznieje. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę z dodatkiem ksylitolu. Dodaj schłodzony budyń i dokładnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaj 2 łyżki masy, dokładnie wymieszaj, następnie żelatynę dodaj do miski z kremem i połącz.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 4 z 5

Biszkopt przekrój na pół - posmaruj go dżemem, na który wyłożysz krem. Przykryj drugą połową biszkoptu.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 5 z 5

Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

Nie ma nic lepszego na poprawę humoru niż ciasto czekoladowe z kremem budyniowym. Sprawdź sam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha