Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym
Dodaj do CookBook

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

(0)
3 godz 45 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest @JEDZ.PYSZNIE
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajko
90  g
Mąka
1  szczypta
Sól
30  g
Erytrol
20  g
Kakao
12  ml
Olej
1  słoik
Dżem wiśniowy
400  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
400  ml
Śmietanka 30%
15  g
Żelatyna WINIARY
30  g
Erytrol
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
23.9 g
Wartość energetyczna
291.6 kcal
Tłuszcze
18.4 g
Białko
10.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma nic lepszego na poprawę humoru niż ciasto czekoladowe z kremem budyniowym. Sprawdź sam!

Przygotowanie

225 min
  • Krok 1

    30 min
    Składniki do biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą na sztywną pianę, stopniowo dodawaj erytrytol. Gdy białka będą ubite, dodaj żółtka oraz olej i miksuj jeszcze chwilę. Dodaj przesianą mąkę, kakao i mieszaj szpatułką do połączenia składników. Piecz 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół.
  • Krok 2

    30 min
    Gdy biszkopt się upiecze, przez pierwsze 10 minut studź go w otwartym piekarniku, następnie wyjmij go z formy i przewróć górą ciasta do dołu aby górka biszkoptu się spłaszczyła. Gdy biszkopt całkowicie przestygnie przekrój go na pół.
  • Krok 3

    40 min
    W międzyczasie przygotuj krem. Budyń ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Całkowicie go schłodź. Żelatynę wymieszaj z odrobiną wody i pozostaw, aż napęcznieje. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę z dodatkiem ksylitolu. Dodaj schłodzony budyń i dokładnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaj 2 łyżki masy, dokładnie wymieszaj, następnie żelatynę dodaj do miski z kremem i połącz.
  • Krok 4

    5 min
    Biszkopt przekrój na pół - posmaruj go dżemem, na który wyłożysz krem. Przykryj drugą połową biszkoptu.
  • Krok 5

    120 min
    Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 1 z 5

Składniki: Mąka pszenna, Jajko ugotowane na twardo, Sól, Cukier, Olej rzepakowy, Kakao

Składniki do biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą na sztywną pianę, stopniowo dodawaj erytrytol. Gdy białka będą ubite, dodaj żółtka oraz olej i miksuj jeszcze chwilę. Dodaj przesianą mąkę, kakao i mieszaj szpatułką do połączenia składników. Piecz 20 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 2 z 5

Gdy biszkopt się upiecze, przez pierwsze 10 minut studź go w otwartym piekarniku, następnie wyjmij go z formy i przewróć górą ciasta do dołu aby górka biszkoptu się spłaszczyła. Gdy biszkopt całkowicie przestygnie przekrój go na pół.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 3 z 5

Składniki: Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY, Żelatyna WINIARY, Mleko 2%, Śmietanka kremówka 30-36%, Cukier

W międzyczasie przygotuj krem. Budyń ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Całkowicie go schłodź. Żelatynę wymieszaj z odrobiną wody i pozostaw, aż napęcznieje. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę z dodatkiem ksylitolu. Dodaj schłodzony budyń i dokładnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej. Do żelatyny dodaj 2 łyżki masy, dokładnie wymieszaj, następnie żelatynę dodaj do miski z kremem i połącz.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 4 z 5

Biszkopt przekrój na pół - posmaruj go dżemem, na który wyłożysz krem. Przykryj drugą połową biszkoptu.

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym

Krok 5 z 5

Schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto kubeczkowe

    Ciasto kubeczkowe

    51 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu