Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto Brzdąc

Ciasto Brzdąc

(0)
52min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1  szklanka
Mąka ziemniaczana
1000  ml
Śmietana 36%
6  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Kakao
3  łyżek
Żelatyna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.88 g
Węglowodany
22.72 g
Tłuszcze
12.57 g
Wartość energetyczna
215.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto Brzdąc to mieszanka smaków z konsystencją, która nieco przypomina ptasie mleczko. I to właśnie fani tych łakoci powinni być najbardziej zadowoleni z tego przepisu. Smak jest fenomenalny i spodoba się zarówno najmłodszym, jak i starszym łasuchom. Smacznego!

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    5 min
    Białka ubijamy z cukrem.
  • Krok 2

    5 min
    Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
  • Krok 3

    20 min
    Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 4

    7 min
    Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
  • Krok 5

    5 min
    Kremówkę ubić na sztywno.
  • Krok 6

    2 min
    Dodać cukier puder i kakao.
  • Krok 7

    2 min
    Dokładnie wymieszać.
  • Krok 8

    2 min
    Do ubitej śmietany wlewać powoli zimną żelatynę, wymieszać.
  • Krok 9

    3 min
    Masę wykładamy na zimny biszkopt.
  • Krok 10

    1 min
    Masę zdobimy esami floresami.
Ciasto Brzdąc

Krok 1 z 10

Białka ubijamy z cukrem.

Ciasto Brzdąc

Krok 2 z 10

Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

Ciasto Brzdąc

Krok 3 z 10

Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto Brzdąc

Krok 4 z 10

Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.

Ciasto Brzdąc

Krok 5 z 10

Kremówkę ubić na sztywno.

Ciasto Brzdąc

Krok 6 z 10

Dodać cukier puder i kakao.

Ciasto Brzdąc

Krok 7 z 10

Dokładnie wymieszać.

Ciasto Brzdąc

Krok 8 z 10

Do ubitej śmietany wlewać powoli zimną żelatynę, wymieszać.

Ciasto Brzdąc

Krok 9 z 10

Masę wykładamy na zimny biszkopt.

Ciasto Brzdąc

Krok 10 z 10

Masę zdobimy esami floresami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto Lambada

    Ciasto Lambada

    1 godz 45 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Szybka szarlotka z cynamonem

    Szybka szarlotka z cynamonem

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu