Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Brzdąc

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 łyżeczek
4 
Jajko
1 szklanka
Cukier
1 szklanka
Mąka ziemniaczana
1000 ml
Śmietana 36%
6 łyżek
Cukier puder
2 łyżek
Kakao
3 łyżek
Żelatyna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.88 g
Węglowodany
20.33 g
Tłuszcze
14.96 g
Wartość energetyczna
215.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Białka ubijamy z cukrem.
Krok 2
5 min
Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Krok 3
20 min
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
7 min
Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
Krok 5
5 min
Kremówkę ubić na sztywno.
Krok 6
2 min
Dodać cukier puder i kakao.
Krok 7
2 min
Dokładnie wymieszać.
Krok 8
2 min
Do ubitej śmietany wlewać powoli zimną żelatynę, wymieszać.
Krok 9
3 min
Masę wykładamy na zimny biszkopt.
Krok 10
1 min
Masę zdobimy esami floresami.
Ciasto Brzdąc

Krok 1 z 10

Białka ubijamy z cukrem.

Ciasto Brzdąc

Krok 2 z 10

Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

Ciasto Brzdąc

Krok 3 z 10

Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto Brzdąc

Krok 4 z 10

Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.

Ciasto Brzdąc

Krok 5 z 10

Kremówkę ubić na sztywno.

Ciasto Brzdąc

Krok 6 z 10

Dodać cukier puder i kakao.

Ciasto Brzdąc

Krok 7 z 10

Dokładnie wymieszać.

Ciasto Brzdąc

Krok 8 z 10

Do ubitej śmietany wlewać powoli zimną żelatynę, wymieszać.

Ciasto Brzdąc

Krok 9 z 10

Masę wykładamy na zimny biszkopt.

Ciasto Brzdąc

Krok 10 z 10

Masę zdobimy esami floresami.

Ciasto Brzdąc to mieszanka smaków z konsystencją, która nieco przypomina ptasie mleczko. I to właśnie fani tych łakoci powinni być najbardziej zadowoleni z tego przepisu. Smak jest fenomenalny i spodoba się zarówno najmłodszym, jak i starszym łasuchom. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika