Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciastka budyniowe z lukrem
Dodaj do CookBook

Ciastka budyniowe z lukrem

(0)
51 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Miód
4 
Żółtko
3  łyżek
Kwaśna śmietana
20  dag
Masło
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
20  dag
Cukier puder
5  łyżek
Woda
1  łyżka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.5 g
Wartość energetyczna
151.2 kcal
Tłuszcze
9.7 g
Białko
1.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Biszkoptowe krążki pokryte słodkim lukrem.
Mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią,... i bardzo łatwe do zrobienia.

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzać do 180 st. C
  • Krok 2

    10 min
    Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.
  • Krok 3

    3 min
    Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
  • Krok 4

    5 min
    Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .
  • Krok 5

    2 min
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.
  • Krok 6

    15 min
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.
  • Krok 7

    5 min
    Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.
  • Krok 8

    2 min
    Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.
  • Krok 9

    3 min
    Chłodne ciasto polukrować.
  • Krok 10

    5 min
    Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.
Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 1 z 10

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 2 z 10

Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 3 z 10

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 4 z 10

Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 5 z 10

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 6 z 10

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 7 z 10

Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 8 z 10

Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 9 z 10

Chłodne ciasto polukrować.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 10 z 10

Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka francuskie z twarogiem

    Ciastka francuskie z twarogiem

    41 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z budyniem

    Ciastka francuskie z budyniem

    57 min Średni
  • Ciastka francuskie z mascarpone

    Ciastka francuskie z mascarpone

    34 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z jabłkami

    Ciastka francuskie z jabłkami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu