Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciastka budyniowe z lukrem

Ciastka budyniowe z lukrem

(0)
51min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Miód
4 
Żółtko
3  łyżek
Kwaśna śmietana
20  dag
Masło
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
20  dag
Cukier puder
5  łyżek
Woda
1  łyżka
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.39 g
Węglowodany
15.46 g
Tłuszcze
9.7 g
Wartość energetyczna
151.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Biszkoptowe krążki pokryte słodkim lukrem.
Mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią,... i bardzo łatwe do zrobienia.

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzać do 180 st. C
  • Krok 2

    10 min
    Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.
  • Krok 3

    3 min
    Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
  • Krok 4

    5 min
    Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .
  • Krok 5

    2 min
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.
  • Krok 6

    15 min
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.
  • Krok 7

    5 min
    Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.
  • Krok 8

    2 min
    Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.
  • Krok 9

    3 min
    Chłodne ciasto polukrować.
  • Krok 10

    5 min
    Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.
Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 1 z 10

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 2 z 10

Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 3 z 10

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 4 z 10

Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 5 z 10

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 6 z 10

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 7 z 10

Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 8 z 10

Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 9 z 10

Chłodne ciasto polukrować.

Ciastka budyniowe z lukrem

Krok 10 z 10

Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Pieczenie
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto kisielowe

    Ciasto kisielowe

    55 min Łatwy
  • Dwukolorowa babka na oleju

    Dwukolorowa babka na oleju

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kokosanki

    Kokosanki

    1 godz 3 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu