Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkoptowe krążki pokryte słodkim lukrem. Mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią,... i bardzo łatwe do zrobienia.
Przygotowanie
51 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C
Krok 2
10 min
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Krok 3
3 min
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
Krok 4
5 min
Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .
Krok 5
2 min
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.
Krok 6
15 min
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.
Krok 7
5 min
Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.
Krok 8
2 min
Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.
Krok 9
3 min
Chłodne ciasto polukrować.
Krok 10
5 min
Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.
Krok 1
z
10
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C
Krok 2
z
10
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Krok 3
z
10
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
Krok 4
z
10
Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .
Krok 5
z
10
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.
Krok 6
z
10
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.
Krok 7
z
10
Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.
Krok 8
z
10
Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.
Krok 9
z
10
Chłodne ciasto polukrować.
Krok 10
z
10
Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0