
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Ciastka budyniowe z lukrem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią,... i bardzo łatwe do zrobienia.
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
10 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
2 minKrok 6
15 minKrok 7
5 minKrok 8
2 minKrok 9
3 minKrok 10
5 min
Krok 1 z 10
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C

Krok 2 z 10
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.

Krok 3 z 10
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.

Krok 4 z 10
Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .

Krok 5 z 10
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.

Krok 6 z 10
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.

Krok 7 z 10
Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.

Krok 8 z 10
Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.

Krok 9 z 10
Chłodne ciasto polukrować.

Krok 10 z 10
Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0