Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi to przekąska, którą śmiało możemy podać wszystkim gościom. Najlepiej smakuje z herbatą lub kawą, ale samodzielnie również uraczy nasze podniebienie. Ten nieoczywisty przepis stanie się stałym bywalcem w Waszej kuchni. Smacznego!
Przygotowanie
42 min
Krok 1
5 min
Margarynę roztopić i wystudzić.
Krok 2
7 min
Jajka utrzeć z cukrem kryształem i cukrem wanilinowym na jednolitą masę. Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia i roztopioną margarynę. Wymieszać.
Krok 3
10 min
Dodać płatki kukurydziane, orzechy, słonecznik i czekoladę. Wymieszać. Mokrymi rękami uformować niewielkie kulki i spłaszczyć.
Krok 4
20 min
Ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce i piec około 20 minut w temperaturze180 stopni.
Krok 1
z
4
Margarynę roztopić i wystudzić.
Krok 2
z
4
Jajka utrzeć z cukrem kryształem i cukrem wanilinowym na jednolitą masę. Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia i roztopioną margarynę. Wymieszać.
Krok 3
z
4
Dodać płatki kukurydziane, orzechy, słonecznik i czekoladę. Wymieszać. Mokrymi rękami uformować niewielkie kulki i spłaszczyć.
Krok 4
z
4
Ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce i piec około 20 minut w temperaturze180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0